Tuduhaké menu pokok

Syekh Abdul Qadir Jaelani Syekh Abdul Qadir Jaelani ya iku sawijining ulama gedhé kang duwé kautaman lan karamah.[1]

LairBesut

Syaikh Abdul Qadir Al Jailani lair taun 490/471 H ing kutha Jailan utawa Kailan. Saingga ing mburi jenengé ana tembung Al Jailani utawa Al Kailani utawa Al Jiliy.[2]

Jailan ya iku jeneng kanggo tlatah ing sakburiné Negri Thobaristan.[3]

Jeneng JangkepBesut

Syekh Abdul Qodir al Jaelani jeneng jangkepé ya iku Muhyi al Din Abu Muhammad Abdul Qodir ibn Abi Shalih Zango Dost al Jaelani.[4]

KulawargaBesut

Syekh Abdul Qadir duwé anak akèhé 49, kang 27 lanang.[5]

KaryaBesut

Dhèwèkè kang ngadegaké tariqat al-Qadiriyah. Tulisane dhèwèké ya iku:

PendhidhikanBesut

Nalika isih nom dhèwéké lunga menyang Baghdad lan ngangsu kawruh marang ulama kaya Ibnu Aqil, Abul Khatthath, Abul Husein Al Farra' lan uga Abu Sa'ad Al Mukharrimi saéngga bisa nguwasai ngèlmu-ngèlmu ushul lan uga pendhapat ulama kang béda-béda.[1]

PemahamanBesut

Dhèwèké sawijining Imam saka madzhab Hambali. Dhèwèkè wong alim kang aqidahé ahlus sunat mèlu dalané Salafush Shalih.[1]

DakwahBesut

Sawijining dina Abu Sa'ad Al Mukharrimi yasa sekolah cilik ing tlatah Babul Azaj lan pengelolaané diserahaké kabh marang Syaikh Abdul Qadir. Dhèwèkè ngopèni sekolah iki kanthi tenanan lan urip ing kono sinambi mènèhi naséhat marang wong-wong.[1]

Akèh wong kang tobat sawisé krungu nasihaté. Uga akèh kang simpati banjur nekani marang sekolahan saingga sekolahan mau ora nyukup anggo nrima wong-wong mau.[1]

MuridBesut

WafatBesut

Dhèwèkè séda Setu wengi bar maghrib, tanggal 9 Rabi'ul Akhir taun 561 H ing Babul Azaj.[1]

Pendhapat ulamaBesut

  • Ibnu Qudamah ngendika, "Kita ketemu dhèwèkè ing akir uripé banjur dipanggonaké ing sekolahan. Dhèwèkè banget nggatèkaké. Kadhang dhèwèké kongkon putrané ya iku Yahya kanggo ngurubaké lampu. Kadang dhèwèké uga ngirimi panganan. Dhèwèké tansah dadi imam sajeroning salat fardhu."[1]
  • Ibnu Rajab ngendika, "Syaikh Abdul Qadir Al Jailani wong kang diagungaké ing jaman déning para syaikh, ulama lan para ahli zuhud. Dhèwké duwé akèh kautamaan lan karamah.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i [1] Syekh Abdul Qadir Jaelani (diaksés tanggal 29 September 2011)
  2. [2] Syekh Abdul Qadir Jaelani (diaksés tanggal 29 September 2011)
  3. [3] Syekh Abdul Qadir Jaelani (diaksés tanggal 29 September 2011)
  4. [4] Syekh Abdul Qadir Jaelani (diaksés tanggal 29 September 2011)
  5. a b [5] Syekh Abdul Qadir Jaelani (diaksés tanggal 29 September 2011)