Tuduhaké menu pokok

Brigjen Pol. (Purn) Drs. Taufiq Effendi, MBA.[1] (lair ing Barabai, Hulu Sungai Tengah, Hindhia-Nèderlan, 12 April 1941; umur 78 taun) inggih punika Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing Kabinet Indonésia Bersatu.[2]

Taufiq Effendi
Kabinet taufik e.jpg
Mantri Nagara Pandayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia 12
Linggih
21 Oktober 2004 – 1 Oktober 2009
Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungé Muhammad Feisal Tamin
Kang sawisé Widodo Adi Sutjipto
(ad-interim)
Rerincèn dhiri
Lair (1941-04-12) April 12, 1941 (umur 78)
Barabai, Hulu Sungai Tengah, Hindhia-Nèderlan
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Isi

PendidikanipunBesut

Panjenenganipun naté ndhèrèk Workshop on Strategic Management, Crisis and Public Relation, Institut Bisnis Manajemen Jayakarta, Jakarta, 1996. Pikantuk gelar Master Business Administration (MBA) saking Institut Bisnis Manajemen Jayakarta, Jakarta, 1993.[1] Sarjana Ilmu Hubungan Internasional saking Fakultas Sosial Pulitik Universitas Gajah Mada, Yogyakarta, 1965. Lulus SMA Negeri 6 Yogyakarta, 1960.[1]

Wiyata Kepulisian/ABRI: Kursus Tenaga Inti Sosial Pulitik ABRI, Seskogab, Bandung, 1988.[1] Sekolah Staf lan Komando ABRI ing pérangan Kepulisian, 1978.[1] Sekolah Komando Kepulisian, 1976.[1] Sekolah Bentukan Dasar Perwira Kepulisian, 1971.[1] Wiyata ing manca nagari: Airport Safety and Security, Sydney, Australia, 1983.[1] Advance Narcotics Course, Washington, D.C., Amérikah Sarékat, 1977.[1] International Police Academy, Washington DC, Amérika sarékat, 1975.[1]

KariérBesut

Karieripun Taufiq Effendi inggih punika: dados Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara ing Kabinet Indonésia Bersatu, 2004-2009.[1] Anggota DPR-RI (Wakil Ketua Fraksi Dhémokrat), 2004.[1] Direktur Utama PT. Nawakara Bangun Nusantara, 1998-2003.[1] Senior Scientist/ Kepala Divisi Proyek Khusus UPT Industri Hankam, BPPT, 1993-1998.[1] Staf Ahli Kapolri, 1992-1993.[1] Ka-set Deputi Operasi Kapolri, 1990-1992.[1] Kasubdit Ramarda Bimmas, Mabes Polri, 1989-1990. Kepala Direktorat Pembinaan Masarakat Kepulisian Laladan (Polda) Jawa Tengah, Semarang, 1987-1989.[1]

Karyanipun ingkang awujud seratan/bukuBesut

Panjenenganipun ugi naté nyerat buku: "Jati Diri Bangsa Indonésia Menuju Indonésia Jaya" (2008). "Menuju Dèmokrasi Yang Waras" (2006).[1] "Menulis Kembali Républik" (2006). "Agenda Strategis Revitalisasi Birokrasi" (2005).[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Brigjen Pol. (Purn) Drs. Taufiq Effendi, MBA. dipunundhuh tanggal 27 September 2011)
  2. Drs. H. Taufiq Effendi dipunundhuh tanggal 27 September 2011)

Pranala njawiBesut