Tuduhaké menu pokok

Teguh Ostenrik (kelairan 1950 ing Jakarta) iku pelukis kondhang Indonésia. Naté urip ing manca nagara banjur mulih manggon ing Jakarta. tenrik dijupuk saka Basa Walanda Oostenrijk sing tegesé Austria.

BiografiBesut

Amarga kepikiran péngin dadi seniman gedhé, Teguh mangkat menyang Éropah ing taun 1970. Ing kana, calon seniman iki kerja serabutan, kalebu dadi tukang cuci piring ing restoran. Sawisé mlaku rong taun, pungkasané nduwé cukup dana kanggo kuliah ing Akademi Grafis Lette Schule, Berlin Kulon ing taun 1972. Bubar iku, nerusaké manèh ing jurusan Seni Rupa Murni ing Hochschule de Kunste, Berlin Kulon sing rikala semana isih mlebu wewengkon Jerman Kulon (1974). Ing taun 1988, Teguh kondur Indonésia lan mbuka gladri dhéwé, ya iku C-Line Gallery lan Gladri Teguh. Loro-loroné ana ing Jakarta. Sawisé iku mbuka gladri Bilik 3Dharma.

Pranala njabaBesut