Tekirdağ (pirsani uga jeneng liya) iku kutha ing Eastern Thrace, ing pérangan Éropah Turki. Tekirdağ iku kutha krajan Provinsi Tekirdağ, wujud panggonan sing nyenengaké lan luwih tenang sing dirasakaké déning sing ndunungi lokal tinimbang pusat indhustri Çorlu, kutha sing ngemunah. Padunung kutha taun 2009 ana 140,535.[2] Ana konsulat kinurmatan Hungaria lan Bulgaria ing Tekirdağ.

Tekirdağ
Nagara Turki
LaladanMarmara
ProvinsiProvinsi Tekirdağ
Pamaréntahan
 • WalikuthaAdem Dalgıç (CHP)
 • GobernurZübeyir Kemelek
Élepasi10 m (30 ft)
Cacah warga (2009)[1]
 • Gunggung140 535
Zona wektuEET (UTC+2)
 • Usum panas (DST)EEST (UTC+3)
Kodhe laladan282
Plat lisensi59
Situs wèbtekirdag.bel.tr

Wong sing misuwurBesut

  • Namık Kemal (1840-1888), penyair nasionalis Turki
  • Francis II Rákóczi (1676-1735), pangéran Hungaria lan pahlawan nasional
  • Henri Verneuil (15 Oktober 1920-11 Januari 2002), sawijining dramawan lan panggawé Prancis-Armenia, sing lair ing Tekirdağ lan duwé karir suksès ing Prancis.
  • Bekri Mustafa Pasha, Ottoman Grand Vizier (1688-1698)
  • Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut