Trengganu

(Kaelih saka Terengganu)
ترڠڬانو دار الإيما
Terengganu Darul Iman
Flag of Terengganu.svg Coat of arms of Terengganu.svg
Bendera Negeri Lambang Negeri
Sesanti: Islam Hadhari Terengganu Bestari
MalaysiaTerengganu.png
Kutha krajan Kuala Terengganu
Sultan Sultan Mizan Zainal Abidin
Mantri Besar Ahmad Samsuri Mokhtar
Wewengkon 12,955 km2
Penduduk
 - Anggaran
1,500,000
Lagu nagari Selamat Sultan

Terengganu Darul Iman yaiku salah siji praja Malaysia. Terengganu dumunung Segara Wétan Malaysia Kulon, ing antarané garis ujur 102.25 kanthi 103.50 lan garis lintang 4 nganti 5.50. Ing sisih lor lan wétan seg berarane tapel wates karo Kelantan lan ing sisih kidul lan kidul kulon tapel wates karo Pahang.

LaladanBesut

Terengganu kapérang dadi 11 laladan yaiku :

Kutha-kutha utama ing Terengganu yaiku Kuala Terengganu (kutha krajan), Chukai, Kuala Besut, Rantau Abang lan Kuala Dungun.

Pranala njabaBesut

Kutha-kutha utama ing Terengganu yaiku Kuala Terengganu (kutha krajan), Chukai, Kuala Besut, Rantau Abang lan Kuala Dungun.

Pranala njabaBesut