Thomas Djorghi (lair ing Jakarta, 12 Juni 1969; umur 50 taun)[1], iku salah sijiné modhèl, penyanyi lan pemain sinétron kang asalé saka Indonésia.[1] Thomas Djorghi iku mas saka aktor Sultan Djorghi.[1] Thomas Djorghi wiwit cilik wis kerep akting ing tivi lan sinétron.[1] Thomas uga tau akting ing layar amba.[1]

Thomas Djorghi
Thomas djorghi 081.jpg
Thomas Djorghi
LairThomas Djorghi
Pakaryanaktor
Taun aktif1998-saiki
Wong tuwaTom Djorghi

Thomas Djorgi rumangsa duwé hobby nyanyi.[1] Pungkasané njajal nyanyi.[1] Thomas Djorghi uga tau nggawé album pop nalika taun 1995.[1] Album iki judhulé Gaya.[1] Nanging album iki ora suksès ing pasaran.[1] Mulané Thomas banjur njajal kariré kanthi nyanyi dhangdut.[1] Thomas Djorghi lumayan suwé ngrembakaké kariré ing musik dhangdut.[1] Lagu kang dipopulèraké Thomas Djorghi kaya ta lagu kang judhuléSembako Cinta.[2]

Saliyané dadi penyanyi dhangdut, Thomas Djorghi uga njajal kariré ing donyaning entertainment.[1] Thomas kalebu penyanyi kang suwé anggoné nglajang.[1] Saliyané ing donyaning hiburan Indonésia, Thomas uga mbukak rèstoran Jepang.[1] Rèstoran iki jenengé rèstoran Takigawa.[1] Rèstoran Takigawa dibukak kanthi modhal kang gunggungé Rp 5,4 milyar.[1] Thomas nggawé rèstoran iki bareng karo kanca-kancané artis.[1]

Thomas Djorghi seneng karo lagu-laguné Chrisye nalika wiwit SMP.[2] Thomas Djorghi malah nduwé kolèksi albumé wiwit sepisanan nganti pungkasan.[2] Nalika cerak karo Chrisye, Thomas Djorghi lumrahé diundang nganggo jeneng ciliké ya iku Dul.[2] Laguné Chrisye kang paling disenengi Thomas ya iku lagu kang judhulé Hip-hip Hura.[2] Nalika isih SMA, Thomas tau nari ing pèntas seni nganggo lagu iki.[2]

FilmografiBesut

Cathetan sikilBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)
  2. a b c d e f tabloidnova.com(diundhuh tanggal 18 Juli 2011)