Timun laut minangka salah sawijining jinis kewan laut ing kelas Holothuroidea . Iki digunakake kanthi bentuk seger utawa garing ing macem-macem masakan. Ing sawetara konteks budaya, timun laut dianggep duwe nilai obat.

Sea cucumber
Jeneng Cina
Cina Padatan
Cina Prasaja
Hanyu Pinyinhǎishēn
Werdi literalsea ginseng
Cithakan:Infobox Chinese/VietnameseCithakan:Infobox Chinese/Korean

Makhluk lan produk panganan umume dikenal minangka bêche-de-mer ing basa Prancis, saka basa Portugis bicho do mar (secara harfiah "kewan laut"), trepang (utawa trīpang ) ing basa Indonesia, namako ing Jepang, balatan ing Tagalog, loli ing basa Hawaii lan "deniz patlicani" ing basa Turki . Ing basa Melayu, kondhang minangka gamat .[1]

Umume budaya ing Asia Wétan lan Tenggara nganggep timun sagara minangka panganan enak . Sajian sajian digawe saka timun sagara, lan umume panganan duwe tekstur sing lunyu. Bahan-bahan umum sing ana ing sajian timun sagara kalebu melon mangsa, konpoy, kai-lan, jamur shiitake, lan kubis Tionghoa .Akeh spesies timun laut sing kaancam bakal punah, lan ing bebaya overfishing amarga konsumsi.

Haisom cah jamur, Timun sagara Indonesia nganggo jamur
Timun sagara garing
Jar saka timun laut sing garing lan garing ing emporium obat tradisional Tiongkok ing Yokohama, Jepang

Referensi besut

  1. Alessandro Lovatelli, C. Conand, Food and Agriculture Organization of the United Nations. Advances in sea cucumber aquaculture and management: Volume 463 of FAO fisheries technical paper United Nations Food & Agriculture Org., 2004. ISBN 978-92-5-105163-4. 425 pages: 58