Tour de Singkarak 2013

Tour de Singkarak 2013 inggih punika salah satunggaling palomban pit ingkang dipunwontenaken ing Singkarak. Palumban punika dipuntindakaken pitung dinten dangunipun, wiwit tanggal 2 ngantos 9 Juni 2013. Edhisi kaping gangsal tour de Singkarak punika nglibataken sangang kabupatèn lan pitung kitha ing Sumatra Kilen lan nempuh jarak 1.000 kilomèter tebihipun. 14 Kabupatèn lan kitha ndhèrèk partisipasi ing adicara Tour de Singkarak edhisi saderengipun, lan ing taun 2013 punika dipuntambahi tigang kabupatèn énggal: Kabupatèn Dharmasraya, Solok Kidul, lan Pasaman Kilen.[1]

Logo Tour de Singkarak

Etape kapisan dipuntindakaken tanggal 3 Juni 2013 kanthi mendhet lokasi start ing sangajengipun taman Jam Gadang lan etape pungkasan dipunwontenaken ing Padang.[2] Adicara lumba Tour de Singkarak 2013 dipunbikak ing Bukittinggi tanggal 1 Juni 2013. Kitha punika dipunpilih amargi supados para peserta tour kadhah wekdal satunggal dinten kanggé mirsani kaendahan alam Sumatra Kilen saderengipun tandhing.[3]

Cathetan sukuBesut

  1. "Tour de Singkarak 2013: Keseruan Lomba Balap Sepeda dalam Bingkai Pariwisata". Indonesia Travel. Kementerian Pariwisata lan Ékonomi Kreatif Indonesia. Dibukak ing 2013-06-13.
  2. "TdS V, Bukittinggi Start dan Finish". Padang Ekspres. 2013-01-04. Dibukak ing 2013-01-24.
  3. "Bukittinggi Jadi Lokasi Start Tour de Singkarak 2013". Okezone.com. 2012-12-28. Dibukak ing 2013-01-24.

Pranala njawiBesut

Website resmi Tour de Singkarak