Trygve Halvdan Lie (Ngenani wuni iki /ˌtɾygʋə 'li:ə/ ) (16 Juli 189630 Dhésèmber 1968) punika satunggiling pulitikus Nurwègen. Periode 1946-1952, panjenenganipun tampil pisanan minangka Sekretaris Jendral Perserikatan Bangsa-bangsa.

Trygve Lie
Trygve Lie.jpg
Sekretaris Jendral Perserikatan Bangsa-bangsa Kaping-1
Linggih
2 Fèbruari 1946 – 10 November 1952
Kang sadurungéGladwyn Jebb
Kang sawiséDag Hammarskjöld
Rerincèn dhiri
Lair16 Juli 1896
Oslo, Nurwègen
Pati30 Dhésèmber 1968
Geilo, Nurwègen
Bangsanorwegian
SisihanHjørdis Jørgensen

Pranala njawiBesut


Kang sadurungé
Gladwyn Jebb
Sekretaris Jenderal PBB
1946-1952
Kang sawisé
Dag Hammarskjöld