Turibius saka Mogrovejo

Toribio Alfonso de Mogrovejo (lair 16 Novèmber 1538 – pati 23 Maret 1606 ing umur 67 taun) yaiku prelatus Greja Katulik Spanyol sing ngejabat minangka Biskop Agung Lima saka 1579 nganti seda.[1] Ia miwiti sinau kamanungsaan lan hukum sadurunge ngejabat minangka profesor lan banjur kuwi minangka Inkuisitor Agung ing perantaraan Raja Philip II.

Santo
Toribio Alfonso de Mogrovejo
Biskop Agung Lima
Santo Toribio Alfonso de Mogrovejo, Arzobispo de Lima.jpg
GréjaGreja Katulik
Kauskupan agungLima
SinggasanaLima
Didhapuk16 Mei 1579
Dilantik24 Mei 1581
Term ended23 Maret 1606
SadurungéDiego Gómez de Lamadrid
DiterusakéBartolomé Lobo Guerrero
Ordo
Penobatan1578
Penahbisan23 Agustus 1580
dening Cristóbal Rojas Sandoval
PeringkatBiskop
Detil pribadhi
Jeneng lairToribio Alfonso de Mogrovejo
Lair16 November 1538
Mayorga de Campos, Karajan León, Habsburg Spanyol
Pati23 Maret 1606(1606-03-23) (umur 67)
Saña, Kawalirajan Peru, Peru
Alma mater
Sainthood
Hari raya
Dimuliake ing
Dibeatifikasi2 Juli 1679
Roma, Nagara Greja
by Paus Innosensius XI
Dikanonisasi10 Desember 1726
Rome, Nagara Greja
by Paus Benediktus XIII
AtributJubah episjopal
Pelindung

ReferensiBesut

  1. "Saint Turibius of Mogroveio". Saints SQPN. 28 July 2017. Dibukak ing 16 October 2017.

Pranala jabaBesut

Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.

Cithakan:S-rel
Kang sadurungé
Diego Gómez de Lamadrid
Biskop Agung Lima
16 Mei 1579 – 23 Maret 1606
Kang sawisé
Bartolomé Lobo Guerrero