US Airways

US Airways iku siji maskapé pamaburan Amérika Sarékat. Maskapé pamaburan iki duwé markas ing Tempe, Arizona lan minangka sing gedhé dhéwé kalima ing Amérika Sarékat. Diadegaké taun 1939 kanthi jeneng All-American Airways, US Airways saiki duwé 224 pesawat minangka péranganing armadané (sapérangan gedhé Airbus jinis anyar lan Boeing jinis lawas).

Wiwit taun 1979 nganti 1996, Maskapé iki jenengé USAir. Taun 2005, US Airways diakuisisi America West Holding Corporation, sing duwé America West Airlines. Direncanakaké ing taun 2007 kabèh operasi US Airways bakal kaintegrasi karo America West Airlines. Pangkalan US Airways dumunung ing patang kutha, ya iku ing Papan Anggegana Internasional Charlotte/Douglas (Charlotte), Papan Anggegana Internasional Philadelphia (Philadelphia), Papan Anggegana Internasional Sky Harbor (Phoenix), Papan Anggegana Internasional McCarran (Las Vegas).

Pranala njabaBesut