US Airways Pamaburan 1549

US Airways Pamaburan 1549 iku pamaburan kajadwal asal saka Papan Anggegana LaGuardia ing New York menyang Papan Anggegana Internasional Charlotte/Douglas ing Charlotte, North Carolina, lan Papan Anggegana SeaTac nglayani Seattle lan Tacoma, Washington. Ing tanggal 15 Januari 2009, pamaburan iki kepeksa mendharat darurat ing Kali Hudson jam 3:32 soré.[3][4][5][6] Nalika wiwit nanjak tumuju 975 m (3.200 feet), kira-kira rong menit sawisé lepas landhas, awak pesawat nglapuraké liwat radio yèn mesin pesawat Airbus A320 iku ngalami karusakan akibat nabrak manuk.[7] Sajeroning kacilakan mau kabèh penumpang lan awak pesawat slamet.[8][9]

US Airways Penerbangan 1549
US Airways Flight 1549 (N106US) after crashing into the Hudson River (crop 1).jpg
Airbus A320 ngambang ing Kali Hudson
Ringkesan kadadéan
TanggalJanuari 15, 2009 (2009-01-15)
RingkesanNabrak manuk
Ndharat darurat ing banyu
SanaHudson Riverantara New York City cedhak 48th Street lan Port Imperial ing Weehawken, New Jersey, Amérikah Sarékat
Panumpak150[1]
Kru5
Tatu (nir-pati)78[2]
Waluya155 (kabèh)
JinisAirbus A320-214 (c/n 1044)
OperatorUS Airways
RégistrasiN106US
Flight originLaGuardia Airport, New York City
StopoverCharlotte/Douglas International Airport
DestinationSeattle-Tacoma International Airport

RéferènsiBesut

  1. Cithakan:Cite pressrelease
  2. Ian Munro (2009-01-16). "Passenger jet plunges into Hudson River". The Age. Dibukak ing 2009-01-15.
  3. "FlightAware > Live Flight Tracker > Track Log > AWE1549 > 15-Jan-2009 > KLGA-KLGA". Flightaware.com. Dibukak ing 2009-01-16.
  4. "US Airways Flight 1549 Initial Report". US Airways. 2009-01-15. Dibukak ing 2009-01-15.
  5. "US Airways Flight 1549 Update # 2". US Airways. 2009-01-15. Dibukak ing 2009-01-15.
  6. "Airbus crashes in New York river". 2009-01-15. Dibukak ing 2009-01-15.
  7. anggegana.html?hp=&pagewanted=print "Plane Crew Is Credited for Nimble Reaction" Check |url= value (pitulung). 2009-01-16.
  8. "Airplane in Hudson River after failed takeoff, FAA says". CNN. 2009-01-15. Dibukak ing 2009-01-15.
  9. Michelle Maskaly, AP (2009-01-16). "Pilot in Hudson River Crash Flew Air Force Fighter Jets". Fox News. Dibukak ing 2009-01-16.

Delengen ugaBesut

Pranala njabaBesut