Urip utawa kauripan utawa koripan iku ciri kas kang mbédakaké barang saka kang ndarbèni prosès biologis lan saka barang kang ora nduwé déné fungsi-fungsi iku wis mandeg (dadi tegesé) mati utawa pancèn ora tau duwé. Biologi iku ngèlmu kang nyinaoni studi kauripan.

Organisme urip iku ngalami prosès métabolisme, homeostasis lan duwé kapasitas kanggo tuwuh, mangsuli stimuli, réproduksi lan mawa sèlèksi alam, adhaptasi marang lingkungan sakiwa-tengené ing génerasi saturut-turuté.

CathetanBesut

Cathetan sikilBesut

Wacan luwih lanjutBesut

  • Kauffman, Stuart. The Adjacent Possible: A Talk with Stuart Kauffman
  • Nealson KH, Conrad PG (1999). "Life: past, present and future". Philos. Trans. R. Soc. Lond., B, Biol. Sci. 354 (1392): 1923–39. doi:10.1098/rstb.1999.0532. PMC 1692713. PMID 10670014. Unknown parameter |month= ignored (help)
  • Walker, Martin G. LIFE! Why We Exist...And What We Must Do to Survive Dog Ear Publishing, 2006, ISBN 1-59858-243-7

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Urip ing KamusWiki.