Tuduhaké menu pokok

Utsman bin Affan (Arab: عثمان بن عفان‎‎, (séda ing 35 H) iku sahabat Muhammad kang kalebu Khulafaur Rasyidin kaping-3. Jeneng lengkapé `Utsman bin `Affan bin Abi al-`As bin Umayya bin `Abdush-Shams, Abu `Amr, Abu `Abdullah, Abu Layla al-Qurashy al-Umawi.[1] Utsman iku sodagar sugih kang kondhang derma. Piyambakipun uga nduwé jasa nyusun lembaran Al-Qur'an kang banjur dadi pathokan wong muslim sadonya.

Khalifah Islam Ke-3
Utsman
Khalifah Ar-Rasyidin
Lair Utsman bin Affan
574
Ta'if, Jazirah Arab (Sekarang Saudi Arabia)
Pati 17 Juli 656
Madinah, Jazirah Arab
Kondhang ing Sahabat Muhammad

Utsman iku nyekel dadi khalifah antarané taun 644 - 656 M. Utsman iku sahabat kang isinan.


Gelar kabangsawanan
Kang sadurungé
Umar bin Khattab
Khulafaur Rasyidin
(632661)
Kang sawisé
Ali bin Abi Thalib

RujukanBesut

  1. [1] `Uthman ibn `Affan