Graaf van den Bosch

(Kaelih saka Van den Bosch)

Graaf Johannes van den Bosch (Herwijne, 1 Fèbruari 1780Den Haag, 28 Januari 1844) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda kang kaping 43. Dhèwèké maréntah antara taun 18301834.

Graaf van den Bosch

Johannes graaf van den Bosch maréntah antara taun 18301834. Ing mangsa pamaréntahané Tadur Peksa (Cultuurstelsel) wiwit diréalisasi, sebab sadurungé mung wujud konsèp kang digawé kanggo nambah kas pamaréntah kolonial lan nagara indhuk Walanda kang kentèkan dana amarga paprangan ing Éropah lan ing laladan koloni (mligi ing Jawa lan Pulo Sumatra).


Didhisiki déning:
L.P.J. Burggraaf du Bus de Gisignies
{{{jabatan}}}
1830-1834
Diganti déning:
J.C. Baud

Uga delengenBesut