Veronica Felicia Kumala

Veronica Felicia Kumala ya iku salah sijiné pambiwara ing acara Ceriwis kang disiaraké Trans TV sabén dina Sétu lan Ahad jam sanga ésuk.[1] Dhèwèké yèn ana ing omah kerep diundang Felis, nanging yèn lagi ana ing TV utawa lagi giyaran dhèwèké nganggo jeneng Panda.[2] Diundang Panda, amarga jaman SMA dhèwèké duwé awak lemu lan amarga kesuwèn nganggo kacamata kulit sakiwa-tengené mripaté dadi ireng persis kaya panda.[2] Awèt iku Veronica Felicia Kumala luwih kerep diundang Panda nganti saiki.[2] Panda lair tanggal 9 Fèbruari 1983.[1][2] Tahun 2001, sawisé lulus saka SMAK Sang Timur dhèwèké nerusaké kuliyah ing London School of Public Relation.[2] Alesané ngapa kok milih sekolah iku amarga mung ora péngén ketemu karo mata kuliyah kang ana gayutané karo itung-itungan.[2] Asliné Panda uga seneng nari lan kepéngén neruskaké kuliyah ing IKJ nanging ora olih karo wong tuwané kang duwé anggepan masa depan seniman ora jelas.[2] Tanggal 19 Dhésèmber 2009 ing Gréja Sathora Bojong Indah Panda lan Marcel Aditya nikah.[3] Setahun sawisé banjur lair Alika Anabel Tantri, anak wadon siji-sijiné.[4] Saiki Panda wis ora giyaran manèh, saliyané ngrumat anaké kerjaané saben dina ya iku dadi pambiwara ing acara-acara TV.[4]

Penyiar PamborsBesut

Sadurungé Panda dadi pambicara kang kaloka kaya saiki, dhèwèké miwiti karier saka Penyiar Radio ing Prambors.[1] Akèh wong kang ora percaya Panda bisa betah nglakoni siarané apa ora, jalaran dhèwèké kejatah giyaran saben èsuk jam lima.[2] Nanging Panda bisa mbuktekaké dhèwèké bisa, malah saiki wis akèh program Radio kang digawakaké dhèwèké dadi sukses.[2] Conto program kang tau digawakaké Panda ya iku SIAP, DJ Kamoe, Panda Berkokok lan kang pungkasané Putuss Sama Panda.[1] Kira-kira arep sangang taun Panda dadi penyiar ing Prambors.[1] Penggemaré uga wis akèh ing saben kutha.[1] Nanging pas ing tanggal 11 november 2011 Panda giyaran kang pungkasan.[1] Wiwit iku Panda wis ora giyaran manèh. Dhèwèké luwih kereb ditemoni ing layar TV.[2]

Pambiwara Katakan CintaBesut

Pisanan Panda dadi Pambiwara TV ya iku ing acara Katakan Cinta kang digiyaraké RCTI.[5] Program iki ya iku program kanggo cah enom kang arep nyatakake rasa seneng marang wong kang disenengi.[5] Program iki digiyaraké wiwit tanggal 19 Januari 2003 ing RCTI saben dina Ahad jam 16.30 WIB.[5] Rikala semono Katakan Cinta tau kapilih dadi acara reality show paling favorit ing ajang penghargaan Panasonic Award taun 2003 lan nominator reality show paling Favorit Panasonic Awards 2004.[5]

Pambiwara Termehek-mehekBesut

Bareng karo Mandala Soji, Panda dadi pambiwara ing program Termehek-mehek.[6] Program iki disiaraké déning Trans TV saben dina Setu lan Ahad 18.30 WIB.[6] Program iki tayang ing TV wiwit tanggal 3 Mèi 2008.[6] Termehek-mehek uga pikantuk penghargaan saka Panasonic Awards taun 2009 mawa program reality show favorit dhéwé lan ratinge paling dhuwur.[6] Sasi Juli 2009 posisiné Panda dianggoni déning Prisia Nasution.[6]

Pambiwara CeriwisBesut

Bareng kaliyan Indra Bekti, Ruben Onsu, Nigta Gina lan Pam-pam, Panda nggawakake program Ceriwis saben dina Setu lan Ahad jam 9.00 nganti jam 10.00 WIB.[7]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g Cici Panda Menemani Kawula Muda Selama 9 tahun (dipunundhuh tanggal 10 Juni 2012)
  2. a b c d e f g h i j Berkah Nyablak Felicia 'Panda' Kumala (dipunundhuh tanggal 10 Juni 2012)
  3. Pernikahan Cici Panda dan Marcel Aditya (dipunundhuh tanggal 10 Juni 2012)
  4. a b Panda: Lebih Repot Punya Anak daripada Banyak Kerjaan (dipunundhuh tanggal 10 Juni 2012)
  5. a b c d Katakan Cinta dengan Cinta (dipunundhuh tanggal 10 Juni 2012)
  6. a b c d e about termehek-mehek (dipunundhuh tanggal 10 Juni 2012)
  7. Profil Ceriwis (dipunundhuh tanggal 10 Juni 2012)