Weisswurst

A Weisswurst ( Weißwurst Jerman[ˈvaɪsvʊɐ̯st]pra=|Babagan swara iki , sosis putih kanthi harfiah; Bavarian ) yaiku olah-olahan sosis tradisional Bavaria sing digawe saka daging sapi cilik lan daging babi . Biasane dirasakake nganggo peterseli, lemon, gada, bawang, jahe, lan kapulaga, sanajan ana sawetara variasi. Banjur campuran kasebut diiseni menyang casing daging babi lan dipisahake dadi sosis individu kanthi ukuran udakara sepuluh nganti rolas sentimeter lan ketebalan telu nganti patang sentimeter.

Panganan tradisional Weisswurst, disajikake karo mustar manis (senf) lan pretzel sing lembut
Weißwurst digawa menyang meja ing mangkuk gedhe karo banyu masak.