Wektu

(Kaelih saka Wekdal)

Wektu iku rangkeyan momen-momen nalika proses, aksi utawa kaanan iku ana utawa lagi berlangsung. Wektu kaetung ngango ukuran detik, menit, jam, dina, wulan, taun (warsa), windu, dasawarsa, abad, lan alaf.

Bak pasir minangka piranti pangukuran wektu. Bak Pasir punika kagolong tuladha piranti pangukuran wektu klasik

Unit wektu miturut SI (Systeme Internationale) yaiku sak dhetik utawa sak sekon, utawa dicekak s.

Unit wektuBesut

Piranti kanggo ngukur wektuBesut

Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut