Tuduhaké menu pokok

Miturut Prajanjian Énggal, mliginipun Injil, Yésus Kristus, nglampahi sangsara lan salajengipun séda kakisas ing saandhaipun pamaréntahan gubernur Yudéa, Pontius Pilatus, nalika tanggal 14 Nisan (~wulan April) watawis taun 30-33 M. Miturut murid-murid-Dalem lan sapérangan cathetan sanès, Panjenenganipun wungu malih saking séda ing dinten ingkang kaping tiga,[1] inggih punika sasampunipun tanggal 17 Nisan. Dinten punika wujud dinten sepindhah salebetipun minggu. Saréyan panggènan Panjenenganipun dipunsarèkaken sasampunipun sédanipun kabikak kosong. Watawis 500 tiyang mirsani Panjenenganipun gesang malih sasampunipun séda-Dalem punika lan sapérangan saking tiyang-tiyang wau mirsani-Panjenenganipun kaangkat minggah dhumateng langit ngantos ical katutup méga. Dhisin ugi pasaréan-Dalem ingkang kaping kalih boten naté kapanggih.

Bagéan saka seri babagan
Yésus Kristus

Kölner Maler um 1450-1460 001.jpg

Asma lan sesebutan
YésusKristusMesiasIsa AlmasihJuruwilujeng

Yésus Kristus lan Kakristenan
KronologiKalairanSilsilah
PambaptisanPelayananMukjizat
PerumpamaanBujana AkirPanyekelan
PangadilanPanyalibanPati
PanguburanWunguMékrad
Rawuh kapindhoPenghakiman

Ajaran utama Yésus Kristus
MesiasKotbah ing Bukit
Donga Rama KawulaUkum Katresnan
Bujana WengiAmanat Agung

Pandhangan marang Yésus
Pandhangan Kristen
Pandhangan Islam
Pandhangan Yahudi
Yesus jroning sajarah
Yesus jroning karya seni

RéferènsiBesut

  1. John Drane. 1996. Memahami Perjanjian Baru. Jakarta. BPK Gunung Mulia. Hlm. 111.

Pranala njawiBesut