Yingluck Shinawatra

Yingluck Shinawatra (lair 21 Juni 1967) inggih punika tiyang èstri ingkang pisanan ingkang sampun jumeneng nata minangka mahamantri Thailand.[1] Yingluck Shinawatra punika rayinipun tilas mahamantri Thailand Thaksin Shinawatra.[1][2] Panjenenganipun kalebet lulusan babagan ngèlmu pulitik lan administrasi bisnis, lan angsal gelar master ing Universitas Negeri Kuntucky, Amérikah Sarékat.[1] Yingluck Shinawatra gadhah kaunggulan inggih punika saé anggènipun gesang ing bebrayan, satunggalipun kaunggulan personal ingkang ndadosaken Yingluck Shinawatra saged ngalahaken Abhisit Vejjajiva ing pemilu.[1][2] Prosès kampanye déning parté pulitik Phue Thai ingkang dipunpandhégani Yingluck Sinawarta nawakaken Visi Thailand 2020.[3] Rayinipun Thaksin Shinawatra, tilas PM ingkang dipungulingaken déning militèr gangsal taun kapengker, kadosipun badhé ngadhepi alangan kalebet dobrakan tradisi tiyang jaler ingkang tansah dados mahamantri.[4]

Yingluck Shinawatra
ยิ่งลักษณ์ ชินวัตร
9153ri-Yingluck Shinawatra.jpg
Mahamantri kaping 28
Wiwit linggih
8 Agustus 2011
RatuBhumibol Adulyadej
SadurungéAbhisit Vejjajiva
Rerincèn dhiri
Lair (1967-06-21) 21 Juni 1967 (umur 54)
San Kamphaeng, Thailand
Parté pulitikParté Pheu Thai
SisihanAnusorn Amornchat
AnakSupasek Amornchat
AlmamaterUniversitas Chiang Mai
Universitas Negeri Kentucky
AgamaBuda Theravada

KarierBesut

Yingluck Shinawatra naté dados présidhèn Advanced Info Service (AIS), satunggalipun operator selular paling ageng ing Thailand sadèrèngipun dipunsadè dhateng Tamasek saking Singapura.[1] Yingluck Shinawatra ugi naté dados Présidhèn SC Asset, perusahaan kagunganipun kulawarga Shinawatra.[1] Yingluck ugi dados bendhahara Parte Puea Thai ingkang dipunyasa dhening Thaksin Shinawatra.[1]

KulawargaBesut

Yingluck Shinawatra palakrami kaliyan Anusom Amornchat lan patutan satunggal, Pipe.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h [Ant/tig. 2011. Koran Warta Jateng 4 Juli 2011. Semarang:Warta Jateng]
  2. a b Siapakah Sosok Yingluck Shinawatra? dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. PKS Pantau Pemilu Thailand dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  4. Mampukah Yingluck Shinawatra memimpin Thailand? dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)

Pranala njawiBesut