Tuduhaké menu pokok

Mahamantri ya iku ketua mantri[1] utawa sawenèh wong kang ngepalani siji kabinèt ing sawiji nagara ing sistem parlemèntèr. Lumrahé dijabat déning pulitikus, sanadyan ing sawetara nagara, mahamantri dijabat déning militèr. Ing sawetara sistem, mahamantri duwé hak milih lan ngganti anggota kabinèté, lan mènèhi alokasi kalungguhan mau marang wong kang dipilih.

Wangun pamaréntahan

Sèri iki minangka bagéan saka
sèri Pulitik

Dhaptar wangun pamaréntahan

Portal Pulitikedit

Perdhana mentriingi IndonésiaBesut

Indonésia naté duwé kalungguhan mahamantri, diwiwiti saka Kabinèt Sjahrir I kang dipangajengi Sutan Syahrir ing tanggal 14 November 1945, lan dipungkasi déning Kabinèt Djuanda ing tanggal 10 Juli 1959 kang dibawahi Djuanda Kartawidjaja kanthi kawedharé Dhekrit Présidhèn 5 Juli 1959.

RujukanBesut

  1. Kamus Besar Basa Indonésia. Jakarta: Balai Pustaka, 1994. ISBN 979-407-182-X.

Uga delengenBesut