Albani

Albani iku nagara ing Éropa. Kutha krajané yaiku: Tirana. Sing ndunungi kira-kira ana 4 yuta jiwa. Albani wewatesan karo Montenegro ing sisih lor, Serbia (Kosovo) ing lor-wétan, Républik Makedonia ing sisih wétan, lan Yunani ing sisih kidul. Sagara Adriatik dumunung ana ing sisih kulon Albani, déné Sagara Ionia ing sisih kidul-kulon. Albani sajeroning basa saenggon diarani Shqipëria, sing tegesé Tanah Air Manuk Élang. Amarga saka iku, gambar manuk élang mawa endhas loro bisa dipirsani ing gendéra sata lambang nagara iki. Jeneng "Albani" manawa asalé saka tembung Indo-Éropa albh (putih).

Républika e Shqipërisë
Gendéraning Albania
Gendéra
Aditamènging Albania
Aditamèng
Gunagita: Hymni i Flamurit
Dunungpenering Albania
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Tirana
JawatbasaAlbania
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
4,7%
Population
• Pikira-kira 2006
3.149.100 (126)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$17,4 miliar (113)
• Saben wong
US$4.937 (105)
ArtacihnaLek (ALL)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Kodhé bèl355
TLD internèt.al

BasaBesut

Basa resmi yaiku basa Albani (99%)

RéferènsiBesut


Mangga PirsaniBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Éropa