Tuduhaké menu pokok
Gemeente Almere
Almere vlag.svg
Gendéra Almere Lambang Almere

LocatieAlmere.png

Almere ing Walanda

Katrangan cekak
Provinsi: Flevoland
Jembar: 248,77 km²
Padunung: 182.829 (1 November 2007)
Situs wèb resmi: http://www.Almere.nl
Pulitik
Burgemeester (Walikutha): A. Jorritsma-Lebbink

Almere iku siji gemeente ing provinsi Flevoland, Walanda. Gemeente iki kang gedhé dhéwé nomer pitu ing Walanda. Sing ndunungi racaké nyambut gawé ing Amsterdam.

Sajarah cekakBesut

Almere iki wiwit dipanggoni wong ing taun 1970. Ing November 1976, omah-omah permanèn kapisan wiwit ana. Banjur ing 29 Oktober 2007, kutha Almere karo Mantri Jacqueline nèken kontrak supaya Almere dadi kutha kang kang ndunungi 350.000 jiwa ing taun 2030. Yèn kelakon, Almere bakal dadi kutha nomer lima miturut kang ndunungi Walanda.

Tuwuhing kang ndunungiBesut

  kampung Haven kampung Stad kampung Buiten kampung Hout kampung Poort Gunggung
1970           52
1975           47
1980 6.596         6.632
1985 21.410 17.240 1.559     40.297
1990 22.355 37.024 11.499     71.087
1995 22.376 58.816 22.740 564   104.496
2000 22.237 83.934 35.290 1.336   142.797
2005 22.590 103.560 47.358 1.366 175.008
2007 22.216 106.288 51.928 1.074 130 182.302

Pranala njabaBesut