Aloysius Murwito

Mgr. Aloysius Murwito, O.F.M. (lair ing Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonesia, 20 Dhésèmber 1950; umur 70 taun) yaiku Uskup ing Keuskupan Agats saka 7 Juni 2002 tumeka saiki. Sadurungé, Murwito naté makarya ing paroki Flores lan Papua lan kapilih minangka Minister Provinsi Indonesia saka Ordo Fransiskan.[4]

Mgr.
Aloysius Murwito
O.F.M.
Uskup Agats
Mgr Aloysius Murwito (1).jpg
GréjaGereja Katolik Roma
KeuskupanAgats
Didhapuk7 Juni 2002
(&&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 taun, &&&&&&&&&&&&0337.&&&&&0337 dina)
SadurungéAlphonsus Augustus Sowada, O.S.C.
Other posts
  • Ketua Delegatus Konferensi Pemimpin Tarekat Religius Indonesia KWI (2015–2021)
Orders
Ordination7 Juli 1982[1]
(&&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 taun, &&&&&&&&&&&&0307.&&&&&0307 dina)
Consecration15 September 2002
(&&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 taun, &&&&&&&&&&&&0237.&&&&&0237 dina)
by Jacobus Duivenvoorde, M.S.C.
Personal details
Jeneng lairAloysius Murwito
Lair (1950-12-20) Dhésèmber 20, 1950 (umur 70)
Indonésia Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonesia
Kabangsan Indonesia
DenominationKatolik Roma
ResidenceKeuskupan Agats
Sesanti"In Deo Speravi, non timebo" (Aku percaya pada Allah, aku tidak takut cfr. Te Deum)[2][3]
Coat of armsAloysius Murwito's coat of arms

Pawiyatan lan pakaryanBesut

Aloysius Murwita sekolah ing SMP Kanisius, Sleman. Sabanjuré nerusaké ing Sekolah Pendidikan Guru Van Lith, Muntilan, Sekolah Tinggi Pengembangan Sosial, Malang[5] uga sinau ing Sekolah Tinggi Filsafat dan Teologi Fajar Timur, Abepura. Dhèwèké uga sekolah filsafat lan teologi ing Yogyakarta, taun 1970-an.

Murwito ditahbisaké minangka imam ing tanggal 7 Juli 1982.[4] Kapilih dadi uskup Agats tanggal 7 Juni 2002, nggantèni Mgr. Alphonsus Augustus Sowada, O.S.C.. Pawarto pandhapukané kagiyaraké secara resmi saka Kutha Roma ing tanggal 8 Juni 2002. Sabanjuré ditahbisaké minangka uskup ing tanggal 15 Sèptèmber 2002 ing Lapangan Yos Sudarso Agats,[6] kanthi Panahbis Utama Mgr. Jacobus Duivenvoorde, M.S.C., Uskup Agung Merauke. Sementara, Uskup Emeritus Agats, Mgr. Alphonsus Augustus Sowada, O.S.C., Uskup Jayapura, Mgr. Leo Laba Ladjar, O.F.M. lan Uskup Manokwari-Sorong, Mgr. Franciscus Xaverius Sudartanta Hadisumarta, O. Carm. minangka Uskup Ko-konsekrator.[6] [7] Mgr. Murwito uga ngayahi dadi pembina Profesional lan Usahawan Katolik Keuskupan Agung Jakarta.[8] Mgr. Murwito dadiUskup Panahbis Pangiring kanggo Mgr. John Philip Saklil minangka Uskup Timika ing tanggal18 April 2004.

RujukanBesut

  1. "Catholic Hierarchy". Dibukak ing 7 Januari 2013.
  2. http://www.kawali.org/2014/07/17/mgr-aloysius-murwito/
  3. http://www.gcatholic.org/dioceses/diocese/agat0.htm
  4. a b http://www.ofm.org/3/news/n139timen.html
  5. http://avonturguide.blogspot.co.id/2011/04/mgr-aloysius-murwito-ofm.html
  6. a b http://westpapuaofcatholikstudent.blogspot.co.id/2013/06/sejarah-kondisi-asmat-yang-berlumpur.html
  7. http://www.hidupkatolik.com/index.php/2013/10/03/mgr-aloysius-murwito-ofm-kunci-kemajuan-agats-asmat
  8. http://www.pukatkaj.org/ppka-susunan-pengurus

Pranala njabaBesut