Alster ya iku anak kali saka kali Elbe kang dumunung ing Jerman Lor.[1] Alster ngliwati kutha Henstedt-Ulzburg, Schleswig-Holstein, nganti tekan Elbe ing tlatah Hamburg.[1] Ing Hamburg, kali Alster dibendung. Ing Hamburg Alster kapérang dadi loro kang awujud tlaga.[1] Sumberé kali Alster ya iku saka rawa cilik ing Brook Timhagen ceraké [[Henstedt-Ulzburg, 25 km (16 mil) lor Hamburg. Dhaérah kéné iki didadèkaké papan panggonan wisata karo pamaréntah kanggo masarakat Jerman.[1]

Alster
Kali
RK 1009 9908 Alster.jpg
Alster ing Hamburg
Country Jerman
States Schleswig-Holstein, Hamburg
District Segeberg
Tributaries
 - left Bredenbek, Ammersbek, Saselbek, Osterbek, Wandse
 - right Tarpenbek, Isebek
Source
 - location Henstedt-Ulzburg, Schleswig-Holstein
Mouth Elbe
 - location Hamburg
Length 53 km (33 mi)

SajarahBesut

Alster diadègaké ing muara kali ing abad 9 lan digunakaké dadi port. Banyu ing muara kali bisa minangka irigasi. Alster wiwit dibendung saka taun 1190.[1] Ing abad 15 lan 16, kanal ing Alster dibangun kanggo nyambungaké Hamburg karo Lübeck. Kanal kang duwé dawa kurang luwih dawané 8 km (5.0 mil).[1] Kutha Hamburg digedhèkaké ing pinggir kali Alster, lan akèh dibangun navigasi kali. Nganti abad 9 minangka transportasi banyu nganggo kapal tongkang sing tujuané menyang kutha Kayhude.[1] Kapal Tongkang ngangkud bahan yasan, bahan bakar, lan sembako.

ÉkonomiBesut

Anak perusahaan saka Hochbahn Hamburger, nyedhiakaké transportasi umum lan papan kanggo pariwisata ing kutha Hamburg. Tlaga Alster iki dadi jantung kutha lan dadi swargané kanggo pandhayung.[2] Saliyané iku akèh sing ditawakaké ing pinggiran teluk Alster kaya déné papan kanggo dolan, kulawarga, lan dolanan.[2] Uga ana kafé lan rèstoran sing nawakaké kaéndahan teluk Alster.[2]

Cathetan sikilBesut

  1. a b c d e f g [1](diundhuh 9 September 2011)
  2. a b c www.viator.com(diundhuh 9 September 2011)