Jugendstil ya iku gaya dekoratif kang ana ing seni rupa uga misuwur ana ing sajarah seni rupa Jerman kang bisa diarani Art Nouveau (pocaping cara Prancis: [aʁ nuvo], Anglicised to éjaan Inggris: [ˈɑːrt nuːˈvoʊ]) ing kancah internasional (donya) philosophy[1] lan gaya 5.[2].Jungend kang artiné youth ing (basa Indonésia:mudha) lan still ya iku gaya.Jungendstil dianggo panutan ana ing kaperluan frame, lan vinette nganti wujud yasan.Gaya-gaya kang ngandut aliran jugendstil bisa ngolah alam saubengé ing gaya dekoratif.Seniman kang nganut ing aliran iki kaya ta:

Gismonda, 1894 karya déning Alphonse Mucha, salah siji seniman kang misuwur saka obahan Art Nouveau.

SenimanBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Duncan (1994), 7.
  2. Sterner (1982), 6.

GalleryBesut