Tuduhaké menu pokok
Gismonda, 1894 karya déning Alphonse Mucha, salah siji seniman kang misuwur saka obahan Art Nouveau.

Jugendstil ya iku gaya dekoratif kang ana ing seni rupa uga misuwur ana ing sajarah seni rupa Jerman kang bisa diarani Art Nouveau (pocaping cara Prancis: [aʁ nuvo], Anglicised to éjaan Inggris: [ˈɑːrt nuːˈvoʊ]) ing kancah internasional (donya) philosophy[1] lan gaya 5.[2].Jungend kang artiné youth ing (basa Indonésia:mudha) lan still ya iku gaya.Jungendstil dianggo panutan ana ing kaperluan frame, lan vinette nganti wujud yasan.Gaya-gaya kang ngandut aliran jugendstil bisa ngolah alam saubengé ing gaya dekoratif.Seniman kang nganut ing aliran iki kaya ta:

Isi

SenimanBesut

ArsitekturBesut

DisainerBesut

Seni Gambar lan grafisBesut

Lukis KacaBesut

KeramikBesut

Seniman dekoratifBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Duncan (1994), 7.
  2. Sterner (1982), 6.

GalleryBesut