Aulia Pohan

Aulia Pohan (lair ing Kutha Palembang, Sumatra Kidul, 11 Sèptèmber 1945; umur 76 taun) inggih punika tilas Deputi Gubernur Bank Indonésia.[1] Panjenenganipun murnakaken pedidikan MA ing babagan Ékonomi Studi Pembangunan saking Universitas Boston, Amérikah Sarékat.[1] Ndhèrèk manéka warni program pendidikan ing manacanegari, ing antawisipun inggih punika Financial Programming Policy Course IMF ing Washington D. C., ADB Training on Monetary and Fiscal Policies ing Tokyo, Workshop ing Universitas Harvard, lan sanèsipun.[1]

Aulia Pohan

Aulia Pohan miwiti karieripun minangka dados pegawé Bank Indonésia ing babagan Pengawasan lan Pembinaan Bank-bank nalika taun 1972, dados staf Gubernur Bank Indonésia nalika taun 1979, babagan Ékonomi lan Statistik, lan minangka Associate Representative ing Kantor Perwakilan Bank Indonésia Tokyo.[1] Jabatan ingkang pungkasan inggih punika minangka Kepala Babagan Panaliten lan Pangembangan Intern.[1] Panjenenganipun ugi aktif minangka pengajar ing manéka lembaga lan universitas.[1] Kanthi dipunsahakenipun UU NO. 23 Taun 1999 babagan Bank Indonésia, dhedhasar Keppres Nomor 151/M taun 1999 tanggal 17 Mèi 1999, panjenenganipun dipundadosaken Deputi Gubernur Bank Indonésia.[1]

KasusBesut

Nalika wulan Oktober 2008, Aulia Pohan dipundadosaken tersangka korupsi déning Komisi Pembrastha Korupsi.[2]

Pranala njawiBesut

Aulia Pohan Mantan deputi Gubernur BI

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g Aulia Pohan Mantan deputi Gubernur BI dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2011)
  2. Aulia Pohan Resmi Jadi Tersangka dipunundhuh tanggal 8 Oktober 2011)