Ayodhya (Hindi: अयोध्या, Urdu: ایودھیا ; Ayodhyā Ngenani wuni iki dengarkan ) iku kutha kuna ing India, mbiyèn kutha krajan Awadh, ing distrik Faizabad ing Uttar Pradesh. Ing carita Ramayana lan Mahabharata, Ayodhya iku kutha suci agama Hindhu.

Ayodhya miturut Susastra HindhuBesut

Ayodhya uga ana ing carita Ramayana minangka kutha krajan Karajan Kosala kang dijaga ora kalah ing paprangan.[1]. Miturut Susastra Hindhu, Karajan Kosala manggon ing sisih lor kali Gangga.[1] Karajan mau duwèké keturunan Ikswaku saka Dinasti Surya, putra Maharaja Manu

Cathetan sikilBesut

  1. a b ”Ramayana” . Oleh: I Gusti Made Widia

RéferènsiBesut

  • “Ramayana”. Oleh: I Gusti Made Widia
  • Kakawin Ramayana
  • Goel, S. R. (2009). Hindu temples, what happened to them. New Delhi: Voice of India.
  • Narain, Harsh (1993). The Ayodhya temple-mosque dispute: Focus on Muslim sources. Delhi: Penman Publishers.
  • Elst, K. (2002). Ayodhya: The case against the temple. New Delhi: Voice of India.
  • Jain, Meenakshi (2013). Rama and Ayodhya. Delhi:Aryan Books International.

Pranala njabaBesut