Tuduhaké menu pokok
Wiktionary-logo.svg
Pirsani B, b ing Wiktionary, kamus gratis.

B punika aksara kaloro sajeroning alfabet Latin.Ing basa Latin lan basa liyané lumrahé.Kayata (kagolong basa Indonésia), aksara punika bisa nglambangaké utawa didadèkaké pralambang konsonan dwibibir, mligi fonem [b], konsonan letup dwibibirnyuwara.

B
Abjad Latin dasar
Aa Bb Cc Dd Ee  
Ff Gg Hh Ii Jj  
Kk Ll Mm Nn Oo  
Pp Qq Rr Ss Tt  
Uu Vv Ww Xx Yy Zz  

SajarahBesut

Cithakan:Sajarah aksara

‹B› asal usul aksara B minagka wangun déning piktogram dénah omah sajeroning aksara hieroglif Mesir utawa aksara Proto-Sinaitik. Kurang luwih taun 1050 SM, aksara punika dikembangake sajeroning abjad Fenisia dadi wujud linear duwé jeneng beth.

TipografiBesut

Aksara cilik ‹b› asalé saka aksara jejeg kasambung Romawi,mangsa para juru tulis miwiwiti ora ngatekake lengkungan minangka wangun kang ana ing aksara kapital.

   
Blackletter B Uncial B
     
B Romawi Modern B Italik Modern B Bersambung Modern

‹B› asring disalahake minangka aksara sajeroning basa Jerman kang memper, ‹ß›, dianggo ngantekake ‹ss›.

Kode komputasiBesut

Titik kodhe Aksara gedhé
B
Aksara cilik
b
Unicode U+0042 U+0062
ASCII Desimal 66 98
Biner 01000010 01100010
EBCDIC 194 130

Uga delengenBesut