Bob Hasan

Mohammad (Bob) Hasan (lair taun 1931 ing Semarang).[1] Bob Sadino iku pengusaha lan naté mengku kalungguhan minangka Mantri Perindustrian dan Perdagangan Indonésia ing Kabinet Pangyasa VII.[1] Bob Hasan iku warga Indonèsia katurunan Tionghoa.[1] Bob Hasan ngugemi agama Islam.[1] Jeneng liyané Bob Hasan ya iku The Kian Seng.[2] Wiwit cilik, Bob Hasan wis dirumati lan dadi anak angkat Jenderal Gatot Subroto.[1] Jeneng Bob Hasan misuwur amarga bisnis kayu-kayuan kang ditegori saka alas-alas tropis.[1]

Bob Hasan
225px-Bob hasan.jpg
Mantri Perindustrian Républik Indonésia 25
Linggih
16 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéTungki Ariwibowo
Kang sawiséRahardi Ramelan
Rerincèn dhiri
Lair1931
Nèderlan Semarang, Jawa Tengah, Indhiya Nèderlan
BangsaIndonésia
AgamaIslam

Bob Hasan uga tau dadi ketuwa PASI (Persatuan Atletik Seluruh Indonésia), lan IAAF (International Associations of Athletic Federation).[1] Bob hasan tau éntuk pangaji-aji prestisius Kalpataru ing taun 1997, nanging Bob Hasan uga diarani ngrusak lingkungan karo pihak liyané.[1] Bob Hasan tau dikunjara ing kunjara Nusakambangan.[1] Bob Hasan iku pengusaha lan mantan Mantri Perindustrian dan Perdagangan ing jamane Kabinet Pangyasa VII nalika taun 1998.[1] Saliyané dadi pengusaha, Bob uga aktif ing babagan ulah raga.[1] Bob isih dipercaya dadi pemimpin Pengurus Besar Persatuan Atletik Seluruh Indonésia (PB PASI) nganti taun 2008.[1] Bob nyekel kalungguhan nganti pitung taun wiwit taun 1976.[1] Bob Hasan uga tau dadi ketuwa PASI (Persatuan Atletik Seluruh Indonésia) lan IAAF (International Associations of Athletic Federation).[1]


Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)
  2. tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)