Brésaola

Bresaola ( /brɪˈzlə/,[1] uga UK /brɛˈslə/, US /brɛˈslə/, palafalan jroning basa Italia: [breˈzaːola] ) yaiku daging sapi sing garing kanthi udhara, nanging uga bisa digawe saka jaran, daging rusa lan daging babi ) sing umure wis rong utawa telung wulan nganti dadi hard lan malih dadi warna abang peteng, meh warna wungu. Iki digawe saka ndhuwur (ing njero) bunder, lancip lan alus, kanthi ambune sing legi, apek.[2] Iku asalé ing Valtellina, lembah ing Alps saka lor Italia 's Lombardy wilayah.[3]

Bresaola della Valtellina (PGI / IGP), zaitun, trikatuka lan roti

Tembung kasebut asale saka basa Inggris Lombard bresada (" direbus ").

ProduksiBesut

Proses pemangkasan sing ketat penting kanggo menehi rasa sing unik. Sikil daging sapi dibuwang kanthi rapi lan dibumboni nganggo uyah kasar lan rempah-rempah, kayata wijine juniper, kayu manis lan pala . Banjur ditinggal obat kanggo sawetara dina. Periode pangatusan antara siji lan telung wulan sabanjure, gumantung saka bobote bresaola tartamtu. Daging iki ilang nganti 40% bobote asline sajrone tuwa.

Ing Valtellina, proses sing padha ditrapake kanggo potongan daging sing luwih cilik. Iki ngasilake produk sing luwih roso, slinzega . Biasane , daging jaran digunakake kanggo slinzega, nanging saiki daging liyane, kayata daging rusa lan daging babi, uga digunakake.

NglayaniBesut

Minangka antipasto, bresaola biasane diiris tipis kertas lan disajekake ing suhu ruangan utawa rada adhem.[4] Sing paling umum disajikake lan dipangan nganggo minyak zaitun sing wis garing lan jus lemon utawa cuka balsamic , lan disajeni nganggo roket (rucola, arugula) salad, mrica ireng retak, lan keju Parmesan sing seger. Bresaola kadang bingung karo carpaccio, sing digawe saka daging sapi mentah sing diiris tipis (bahan liyane padha). Irisan bresaola kudu disimpen kanthi dibungkus ing kulkas.

Produk sing padhaBesut

  • Biltong : udhara sing dikeringake kanthi udhara saka Afrika Kidul kanthi rasane padha karo Bresaola
  • Bündnerfleisch ( Bindenfleisch ): saka tapel wates ing Grisons, Switserlan
  • Brési : saka wilayah Doubs ing Prancis
  • Carne de sol : saka Brasil sisih lor wétan
  • Carpaccio de buey : saka Italia minangka varian seger (ora dilestarekake) sing dipopulerake minangka panganan pembuka ing taun 1950

ReferensiBesut

  1. "Bresaola". Collins English Dictionary. HarperCollins. Dibukak ing 7 August 2019.
  2. "Bresaola".
  3. "About Bresaola: Italian Dry-Cured Beef".
  4. Hayward, Tim (13 May 2011). "How to make bresaola".