Brondong

Brondong ya iku salah sijiné panganan kang asalé saka tlatah jawa kang bahan mligi jagung.Brondong wujudé bisa warna-warna kaya ta brondong pedes, brondong legi, brondong asin lan brondong gurih. Brondong kang ngawéné saka jagung garing lan digoreng iki duwé mumpanggat liyané ya iku kanggo panganan wong kang kena lara diabet karan iku brondong misuwur karan jajan diabet, ana ing tlatah jawa.Ana kembangé jaman brondong uga digawé ing kutha-kutha lan luwih canggih alaté misuwur karan sebatan popkorn.Brondong uga bisa digawé saka beras ketan ireng utawa beras ketan abang

Brondong
Brontong.JPG
Brondong kang diwénehi gula jawa
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokJagung
Buku masakan: Brondong  Médhia: Brondong