Tuduhaké menu pokok
Disambig variants icon.svg

Lumut sajati dipunsebat ugi Lumut daun utawi Bryophyta jeneng sanèsipun Musci inggih punika anggota tumbuhan ingkang boten gadhah pambuluh sarta spora ingkang kagolong superdivisi tumbuhan lumut utawa Bryophyta. Lumut punika dipunsebat dados lumut sajati, amargi wujudipun ingkang kados tetuwuhan alit, gadhah oyot (rizoid), pang, sarta godhong. Ning alam wonten 10 èwu species, paling kathah tinimbang jinis lumus sanès.[3] Kirang langkung wonten 12.000 jinis lumut daun ingkang ing alam.

ContohBesut

RujukanBesut

  1. Wigati: Cithakan iki ({{cite doi}}) wis lawas. Saperlu nyitir terbitan sarana doi:10.1130/G33122.1, anggonen waé {{cite journal}} kanthi wuwuhan |doi=10.1130/G33122.1.
  2. Goffinet, Bernard; William R. Buck (2004). "Systematics of the Bryophyta (Mosses): From molecules to a revised classification". Monographs in Systematic Botany. Molecular Systematics of Bryophytes (Missouri Botanical Garden Press) 98: 205–239. ISBN 1-930723-38-5.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng BSE1
  4. a b c d e f g h i j Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng dian