Cikembar, Sukabumi

kacamatan ing Kabupatèn Sukabumi, Indonésia

Cikembar iku kacamatan ing Kabupatèn Sukabumi, Jawa Kulon, Indonésia. Kacamatan Cikembar iku Kacamatan saka 47 Kacamatan kang ana ing wewengkon Kabupatèn Sukabumi, minangka laladan kawasan indhustri lan tetanèn. Kacamatan iki mbawahi 9 désa kang dumadi saka 44 Dusun 103 RW lan 438 RT. Jembar wewengkon Kacamatan Cikembar ya iku 8.651,83 Ha adumadi saka Sawah 1.385,38 Ha lan Lemah garing 5.148,09 Ha. Iklim ing Kacamatan Cikembar kagolong sedheng kanthi temperatur suhu rata-rata 18-32 °C lan curah udan watara 1.200 nganti 2.200 mm/taun. Sarana prasarana pendhidhikan ing kacamatan iki ana 41 SD dumadi saka 39 SD Negri lan 2 SD swasta. Déné sekolah lanjutan pisanan (SLP) negri ana 6, SLP swasta ana 5 sekolah lan madrasah diniyah ana 52 panggonan.

Cikembar
Kacamatan
Peta sukabumi.jpg

Petha dunungé Kacamatan Cikembar
Nagara Indonésia
PropinsiJawa Kulon
KabupatènSukabumi
Pamaréntahan
 • Camat-
Kapadhetan/km²
Désa/Kalurahan-

Profil PamaréntahanBesut

Pamérangan AdministratifBesut

Kacamatan Cikembar iki dumadi saka 9 désa ya iku: désa Cikembar jembaré 795,24 Ha, désa Cimanggu 798,75 Ha,, désa Kertaraharja 512,08 Ha, désa Sukamulya 1.656,98 Ha, désa Bojongkembar 1.712,54 Ha, désa Bojong 1.058,82 Ha, désa Parakanlima 775,79 Ha, désa Sukamaju 1.031,35 Ha lan désa Cibatu 523,26 Ha[1].

SajarahBesut

Saka aspèk pamaréntahan, Kacamatan Cikembar nganti tumekaning Palabuhanratu kalebu sajeroning Wewengkon Kabupatèn Cianjur (± taun 1800an), ing sangisoring Bupati Asra Manggala I. Cikembar ing mangsa iku dibawahi “CUTAK” (Wedana) kang asmané Raden Orsom.

Profil LaladanBesut

Wates WewengkonBesut

Tapel wates wewengkon Cikembar ya iku:

GéografisBesut

Kacamatan Cikembar dumunung ing koordinat 6° 58' 0" Kidul lan 106° 47' 0" Wétan[2].

DhémografiBesut

Caching kang ndunungi Kacamatan Cikembar ing taun 2010 miturut data BPS Kabupatèn Sukabumi ana 57.781 jiwa, dumadi saka 29.691lanang lan

28.090 wadon.[3]

TransportasiBesut

PotènsiBesut

PertanianBesut

Palemahan ing Kacamatan iki lumrahé kanggo tetanèn. Déné jembar lemah sawah kanggo tetanèn pari kang dipanèn setaun sapisan ana 72 hèktar, kang panèn setaun pindho ana 550 hèktar, kang dipanèn setaun kaping telu ana 962 hèktar, gunggung ana 1.584 hètar.[4]

PerkebunanBesut

WisataBesut

RujukanBesut