Tuduhaké menu pokok

Coca-Cola iku siji ombènan limun tanpa alkohol mawa gas karbon kang didol ing toko, restoran, lan mesin dodolan ‘’vending machine’’ kanthi internasional. The Coca-Cola Company ngeklim yèn ombènan iki didol ing punjul 200 nagara.[1] Coca Cola diprodhuksi déning ‘’The Coca-Cola Company’’ ing Atlanta, Georgia, lan kerep dicekak mung nganggo jeneng Coke (siji mèrk kadhaftar saka The Coca-Cola Company ing Amérikah Sarékat wiwit 27 Maret, 1944) utawa (ing nagara-nagara Éropah lan Amérika) minangka cola utawa pop.[2] Wiwitané diangkah minangka siji patèn obat nalika tinemu ing pungkasan abad angka 19 d’ening John Pemberton, Coca-Cola diangkat déning pebisnis Asa Griggs Candler, kang taktik pemasarané nggawa Coke dadi dominan ing pasar ombènan donya ing abad-20.

Coca-Cola
Coca-Cola logo.svg
TipeSoft drink (Cola)
PabrikThe Coca-Cola Company
Negara asalUnited States
Wiwit digawé1886
ColorCaramel E-150d
FlavorCola, Cola Green Tea, Cola Lemon, Cola Lemon Lime, Cola Lime, Cola Orange and Cola Raspberry.
VarianSee Brand portfolio section below
Prodhuk kagandhèngPepsi
Irn Bru
RC Cola
Cola Turka
Zam Zam Cola
Mecca-Cola
Virgin Cola
Parsi Cola
Qibla Cola
Evoca Cola
Corsica Cola
Breizh Cola
Afri Cola
Coca-Cola

RujukanBesut

  1. "Brand Fact Sheet". Coca-Cola official website. 2008-12-01. 
  2. http://www.trademarkia.com/coke-71468708.html

ProdhuksiBesut

 
Pabrik Coca-Cola Kanada Ltd 8 Januari 1941. Montreal, Kanada.

Bahan-bahanBesut

  • Banyu mawa gas karbon
  • Gula (sukrosa utawa sirup fruktosa saka jagung gumantung nagara asal)
  • Kafèin
  • Phosphoric acid v. Caramel (E150d)
  • Perasa alami[1]

Siki kalèng Coke (12 fl ounces/355ml) ngandhut 39 grams karbohidrat (saka gula, watara 10 séndhok tèh.[2]), 50 mg sodium, 0 grams lemak, 0 grams potassium, lan 140 kalori.[3]

Prabawa marang kaséhatanBesut

Studi nuduhaké "soda lan ombèn legi minangka sumber utama kalori sajeroning panganané wong Amérika",[4] akèh ahli nutrisi kang mrayogakaké yèn Coca-Cola lan ombèn limun liyané bisa mbebayani yèn kakèhan dikonsumsi, mligi marang bocah cilik ndadèkaké konsumsi ombèn limun minangka saingan tinimbang tambahan marang kaseimbangan panganan/ombènan. Studi nuduhaké yèn kang ngombé ombèn limun kanthi régulèr ngalami asupan kalsium, magnesium, ascorbic acid, riboflavin, lan vitamin A luwih sithik.[5] Ombènan iki uga dikritik amarga migunakaké caffeine, kang bisa nuwuhaké ketagihan.[6]

RujukanBesut

Pranala njabaBesut