Daftar Juwara Donya Pembalap Formula Siji

Juwara donya Formula Siji sing sepisanan ya iku Nino Farina. Kajuwaraan donya pembalap F1 dianakaké kanggo sepisanan ya iku 1950. Pembalap pisanan sing dadi juwara donya kanthi maturut-turut ya iku Alberto Ascari, sing dadi juwara donya ing mangsa 1952 lan 1953.

Michael Schumacher memegang rekor untuk juwara donya F1 sebanyak tujuh kali.
Formula Siji
Artikel:

Sajarah Formula Siji
Peraturan Formula Siji
Montor Formula Siji
Balapan Formula Siji
Mangsa ngarep Formula Siji

Daftar:
Pambalap (Juwara donya)
Konstruktor (Juwara donya)
Grand Prix | Sirkit
Rekor | Tokoh

FIA kanthi resmi ora nyatakaké juwara marang sawijining pembalap nganti pungkasan mangsa, nanging sawijining pembalap dinyatakaké kanthi "de facto" juwara donya nalika ora ana pembalap sing mampu nyaingi skor-é, sanadyan yèn éntuk aji penuh sajeroning sisa kompetisi. Kajuwaraan donya pembalap wis mengalami bab iki kaping 23 saka total 56 mangsa sing ana. Mangsa kompetisi sing duwé juwara donya paling awal kadadéan ing mangsa 2002, nalika Michael Schumacher ngamanaké gelar juwara donya sanadyan isih kasisa enem seri balapan.

Miturut mangsaBesut

Mangsa Pembalap Tim Pole Menang Podium Paling rikat Aji Juwara donya Béda aji
1950   Nino Farina Alfa Romeo 2 3 3 3 30 Seri angka 7 saka 7 3
1951   Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 4 31 5 5 31 Seri ke 8 saka 8 6
1952   Alberto Ascari Ferrari 5 6 6 6 36 Seri ke 6 saka 8 12
1953   Alberto Ascari Ferrari 6 5 5 4 34.5 Seri ke 8 saka 9 6.5
1954   Juan Manuel Fangio Maserati, Mercedes2 5 6 7 3 42 Seri ke 7 saka 9 16.9
1955   Juan Manuel Fangio Mercedes-Benz 3 4 5 3 40 Seri ke 6 saka 7 16.5
1956   Juan Manuel Fangio Ferrari 6 33 54 4 30 Seri ke 8 saka 8 3
1957   Juan Manuel Fangio Maserati 4 4 6 2 40 Seri ke 6 saka 8 15
1958   Mike Hawthorn Ferrari 4 1 7 5 42 Seri ke 11 saka 11 1
1959   Jack Brabham Cooper* 1 2 5 1 31 Seri ke 9 saka 9 4
1960   Jack Brabham Cooper* 3 5 5 3 43 Seri ke 8 saka 10 9
1961 Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Phil Hill Ferrari* 5 2 6 2 34 Seri ke 75 saka 8 1
1962   Graham Hill BRM* 1 4 6 3 42 Seri ke 9 saka 9 12
1963   Jim Clark Lotus* 7 7 9 6 54 Seri ke 7 saka 10 21
1964   John Surtees6 Ferrari* 2 2 6 2 40 Seri ke 10 saka 10 1
1965   Jim Clark Lotus* 6 6 6 6 54 Seri ke 7 saka 10 14
1966   Jack Brabham Brabham* 3 4 5 1 42 Seri ke 7 saka 9 14
1967   Denny Hulme Brabham* 0 2 8 2 51 Seri ke 11 saka 11 5
1968   Graham Hill Lotus* 2 3 6 0 48 Seri ke 12 saka 12 12
1969   Jackie Stewart Matra* 2 6 7 5 63 Seri ke 8 saka 11 26
1970   Jochen Rindt Lotus* 3 5 5 1 45 Seri ke 127 saka 13 5
1971   Jackie Stewart Tyrrell* 6 6 7 3 62 Seri ke 8 saka 11 29
1972   Emerson Fittipaldi Lotus* 3 5 8 0 61 Seri ke 10 saka 12 16
1973   Jackie Stewart Tyrell 3 5 8 1 71 Seri ke 13 saka 15 16
1974   Emerson Fittipaldi McLaren* 2 3 7 0 55 Seri ke 15 saka 15 3
1975   Niki Lauda Ferrari* 9 5 8 2 64.5 Seri ke 13 saka 14 19.5
1976   James Hunt McLaren 8 6 8 2 69 Seri ke 16 saka 16 1
1977   Niki Lauda Ferrari* 2 3 10 3 72 Seri ke 14 saka 16 17
1978 Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Mario Andretti Lotus* 8 6 7 3 64 Seri ke 148 saka 16 13
1979   Jody Scheckter Ferrari* 1 3 6 0 51 Seri ke 13 saka 15 4
1980   Alan Jones Williams* 3 5 10 5 67 Seri ke 13 saka 14 13
1981   Nelson Piquet Brabham 4 3 7 1 50 Seri ke 15 saka 15 1
1982   Keke Rosberg Williams 1 1 6 0 44 Seri ke 16 saka 16 5
1983   Nelson Piquet Brabham 1 3 8 4 59 Seri ke 15 saka 15 2
1984   Niki Lauda McLaren* 0 5 9 5 72 Seri ke 16 saka 16 0.5
1985   Alain Prost McLaren* 2 5 11 5 73 Seri ke 14 saka 15 20
1986   Alain Prost McLaren 1 4 11 2 72 Seri ke 16 saka 16 2
1987   Nelson Piquet Williams* 4 3 11 4 73 Seri ke 15 saka 16 12
1988   Ayrton Senna McLaren* 13 8 11 3 90 Seri ke 15 saka 16 3
1989   Alain Prost McLaren* 2 4 11 5 76 Seri ke 159 saka 16 16
1990   Ayrton Senna McLaren* 10 6 11 2 78 Seri ke 15 saka 16 7
1991   Ayrton Senna McLaren* 8 7 12 2 96 Seri ke 15 saka 16 24
1992   Nigel Mansell Williams* 14 9 12 8 108 Seri ke 11 saka 16 52
1993   Alain Prost Williams* 13 7 12 6 99 Seri ke 14 saka 16 26
1994   Michael Schumacher Benetton 6 8 10 8 92 Seri ke 16 saka 16 1
1995   Michael Schumacher Benetton* 4 9 11 8 102 Seri ke 15 saka 17 33
1996   Damon Hill10 Williams* 9 8 10 5 97 Seri ke 16 saka 16 19
1997   Jacques Villeneuve Williams* 10 7 8 3 81 Seri ke 17 saka 17 3911
1998   Mika Häkkinen McLaren* 9 8 11 6 100 Seri ke 16 saka 16 14
1999   Mika Häkkinen McLaren 11 5 10 6 76 Seri ke 16 saka 16 2
2000   Michael Schumacher Ferrari* 9 9 12 2 108 Seri ke 16 saka 17 19
2001   Michael Schumacher Ferrari* 11 9 14 3 123 Seri ke 13 saka 17 58
2002   Michael Schumacher Ferrari* 7 11 17 7 144 Seri ke 11 saka 17 67
2003   Michael Schumacher Ferrari* 5 6 8 5 93 Seri ke 16 saka 16 2
2004   Michael Schumacher Ferrari* 8 13 15 10 148 Seri ke 14 saka 18 34
2005   Fernando Alonso Renault* 6 7 15 2 133 Seri ke 17 saka 19 21
2006   Fernando Alonso Renault* 6 7 14 5 134 Seri ke 18 saka 18 13
2007   Kimi Räikkönen Ferrari* 3 6 12 6 110 Seri ke 18 saka 18 1
2008   Lewis Hamilton McLaren 7 5 10 1 98 Seri ke 18 saka 18 1

Berdasarkan pembalapBesut

Pembalap Total Mangsa
  Michael Schumacher 7 1994-1995, 2000-2004
  Juan Manuel Fangio 5 1951, 1954-1957
  Alain Prost 4 1985-1986, 1989, 1993
  Jack Brabham 3 1959-1960, 1966
  Jackie Stewart 1969, 1971, 1973
  Niki Lauda 1975, 1977, 1984
  Nelson Piquet 1981, 1983, 1987
  Ayrton Senna 1988, 1990-1991
  Alberto Ascari 2 1952-1953
  Jim Clark 1963, 1965
  Graham Hill 1962, 1968
  Emerson Fittipaldi 1972, 1974
  Mika Häkkinen 1998-1999
  Fernando Alonso 2005-2006
  Nino Farina 1 1950
  Mike Hawthorn 1958
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Phil Hill 1961
  John Surtees 1964
  Denny Hulme 1967
  Jochen Rindt 1970
  James Hunt 1976
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Mario Andretti 1978
  Jody Scheckter 1979
  Alan Jones 1980
  Keke Rosberg 1982
  Nigel Mansell 1992
  Damon Hill 1996
  Jacques Villeneuve 1997
  Kimi Räikkönen 2007
  Lewis Hamilton 2008

Miturut kabangsanBesut

Kabangsan Pembalap Total
  Britania Raya 9 13
  Brasil 3 8
  Jerman 1 7
  Argentina 1 5
  Prancis 1 4
  Australia 2 4
  Ostenrik 2 4
  Finland 2 3
  Italia 2 3
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat Amérikah Sarékat 2 2
  Kanada 1 1
  Selandia Baru 1 1
  Afrika Selatan 1 1
  Spanyol 1 2

RekorBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut