Prof. Dr. Sirajuddin Syamsuddin, utawi kang langkung misuwur dipuntimbali Din Syamsuddin inggih punika politisi ingkang samangke dados Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah periode 2005-2010.[1] Miyos ing Sumbawa Besar, Nusa Tenggara Barat tanggal 31 Agustus 1958.[1] Asma garwanipun, Fira Beranata lan sampun patutan tiga.[1]

Gambar Din Syamsudin

Piyambakipun nglampahi pendhidhikan sarjana ing IAIN Jakarta, lan banjur nglajengaké pascasarjana ing University California ing Los Angeles (UCLA) ing Amérikah Sarékat.[1]

Din naté nyambut damel ing pamaréntahan nglenggahi kalungguhan mawi Dirèktur Binapenta Departemèn Tenakerja Indonésia.[1] Wonten ing kagiyatan organisasi, Din naté dados Ketua DPP Sementara Ikatan Mahasiswa Muhammadiyah (1985), Ketua Umum PP Pemuda Muhammadiyah (1989-1993), Wakil Ketua PP Muhammadiyah (2000-2005) Sekretaris Umum Majelis Ulama Indonesia (MUI), dan Ketua Litbang Golongan Karya.[1]

Rikala dados ketua PP Muhammadiyah, piyambakipun asring ditimbali supados rawuh ing konferènsi-konferènsi tingkat internasional kang ngrembag babagan gegayutan antawisipun umat beragama lan perdamaian.[2] Ingkang énggal, piyambakipun ditimbali rawuh ing Vatican kanggé maringi sesorah umum ngenani terorisme ing kontèks pulitik lan idiologi.[2] Miturut pamanggihipun Din terorisme luwih trep manawi disambungaken kaliyan isu pulitik tinimbang isu idiologi.[2] Piyambakipun ugi boten remen manawi wonten golongan umat Islam ngginakaken agamanipun rikala wonten aksi-aksi terorisme amargi aksi-aksi kados makaten malah ndadosaken Islam nandang tuna ing tingkat internal umat Islam utawi ing internasional.[2]

Din Syamsuddin dipriksani mawi pemimpin umat Islam boten namung amargi piyambakipun Ketua Umum Muhammadiyah, nanging langkung amargi kapinteran anggènipun wicantenan kaliyan sadaya pérangan umat beragama, manawi antawisipun sami-sami tiyang Islam, utawi kaliyan umat beragama sanèsipun.[1]

KarierBesut

  • Ketua Umum PP Muhammadiyah (2005-samangke)
  • Chairman of Center for Dialogue and Cooperation among Civilizations/ CDCC (2007-samangke)
  • Member, Strategic Alliance Russia based Islamic World (2006-samangke)
  • Member, UK-Indonésia Islamic advisory Group (2006-samangke)
  • Chairman, World Peace Forum/ WPF (2006 – samangke)
  • Honorary President, World Conference on Religions for Peace/ WCRP, based in New York (2006-samangke)
  • Wakil Ketua Umum MUI Pusat (2005-2010)
  • Wakil Ketua Dewan Penasihat ICMI Pusat (2005-2010)
  • Vice Secretary General, World Islamic People's Leadership, based in Tripoli (2005-samangke)
  • Member, World Council of World Islamic Call Society, based in Tripoli (2005-samangke)
  • President, Asian Committee on Religions for Peace/ ACRP, based in Tokyo (2004-samangke)
  • Ketua, Indonésian Committee on Religions for Peace/ IComRP (2000-samangke)
  • Sekretaris Umum Majelis Ulama Indonesia (MUI, 2000-2005)
  • Wakil Ketua PP Muhammadiyah (2000-2005)
  • Wakil Ketua Fraksi Karya Pembangunan MPR-RI (1999)
  • Wakil Sekjen DPP Golkar (1998-2000)
  • Wakil Sekretaris Fraksi Karya Pembangunan MPR-RI (1998)
  • Dirjen Pembinaan Penempatan Tenaga Kerja, DEPNAKER RI (1998-2000)
  • Ketua Departemen Penelitian dan Pengembangan DPP Golkar (1993-1998)
  • Anggota Dewan Riset Nasional (1993 – 1998)
  • Sekretaris Dewan Penasihat ICMI Pusat (1990-1995)
  • Wakil Ketua Mejelis Pemuda Indonésia (1990-1993)
  • Ketua Umum PP Pemuda Muhammadiyah (1989-1993)
  • Ketua DPP Ikatan Mahasiswa Muhammadiyah (IMM, 1985)
  • Dosen/ Guru Besar UIN Syarif Hidayatullah Jakarta (1982-samangke)
  • Dosen di berbagai Perguruan Tinggi (UMJ, UHAMKA, UI, 1982-2000)
  • Ketua Senat Mahasiswa Fakultas Ushuluddin, IAIN Jakarta (1980-1982)
  • Ketua IPNU Cabang Sumbawa (1970-1972).

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g profil Din Syamsuddin (dipunundhuh tanggal 28 September 2012)
  2. a b c d Din Syamsudin: Jangan Kaitkan Teroris dengan Islam (dipunundhuh tanggal 2 Oktober 2012)