Nusa Tenggara Kulon

provinsi ing Indonésia
(Kaelih saka Nusa Tenggara Barat)
Provinsi Nusa Tenggara Kulon
Provinsi Nusa Tenggara Barat
Lambang Nusa Tenggara Kulon
Lambang Nusa Tenggara Kulon
Sesanti: "---"
Péta Nusa Tenggara Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Mataram
Gubernur: ---
Jembar
 - Total:

19.708,79 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

7 Kabupatèn lan 2 kutha
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.015.102 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku: suku Sasak lan liyané
Agama: Islam, Katulik, Protèstan lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Nusa Tenggara Kulon utawa Nusa Tenggara Barat ing basa Indonésia, iku provinsi ing Indonésia. Provinsi iki katata sajeroning 7 kabupatèn lan 2 kutha, Kutha krajané ya iku Mataram.

Daerah Tingkat IIBesut

  1. Kabupatèn Bima
  2. Kabupatèn Dompu
  3. Kabupatèn Lombok Kulon
  4. Kabupatèn Lombok Tengah
  5. Kabupatèn Lombok Wétan
  6. Kabupatèn Sumbawa
  7. Kabupatèn Sumbawa Kulon
  8. Kutha Mataram
  9. Kutha Bima

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Nusa Tenggara Kulon

Kabupatèn: Bima | Dompu | Lombok Kulon | Lombok Tengah | Lombok Wétan | Lombok Lor | Sumbawa | Sumbawa Kulon

Kutha: Mataram | Bima

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia