Doboj (Sirilik: Добој) iku kutha lan munisipal ing Republika Srpska, Bosnia-Herzegovina, dumunung ing pinggir kali Bosna. Doboj iku dadi punjer jarigan sepur Republika Srpska, lan Prusahaan Sepur Bosnia-Herzegovina uga dumunung ing Doboj. Kutha iki minangka salah siji kutha tuwa dhéwé ing Bosnia lan papan padunungan paling wigati ing Bosnia tengah lan lor.

Doboj
Добој
Lokasi Doboj ing Bosnia-Herzegovina
Lokasi Doboj ing Bosnia-Herzegovina
NagaraBosnia-Herzegovina
Laladan
 • Gunggung813,9 km2 (3,142 sq mi)
Cacah warga (1991)
 • Gunggung102.5461
 • Municipality150.000
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Kodhe laladan53
Pemandhangan Doboj
Bèntèng Doboj saka abad angka 14, dirékonstruksi ing taun 2006

DhémografiBesut

Ing taun 2007 diumumaké yèn sènsus bakal dianakaké taun 2011. Wektu iki, data sing ana saka sènsus taun 1971 lan 1991, nanging ora nuduhaké angka kang akurat amarga anané owah-owahan populasi ing sepuluh taun pungkasan iki.

1971Besut

88.985 total

  • Serbs - 39.884 (44,82)
  • Muslims - 32.418 (36,43)
  • Croats - 14.754 (16,58)
  • Yugoslavs - 1.124 (1,26)
  • Others - 805 (0,91)

1991Besut

Ing taun 1991, ngadhepi perang Yugoslavia, Munisipal Doboj (kalebu ing tlatah Republika Srpska lan Federasi BiH dipanggoni déning 102,519 sing ndunungi, kalebu:

Yugoslavs (5.5% saka populasi munisipal) katonané saka ètnik Serbs, Muslims utawa bocah cilik saka perkawinan antar ètnik.

Ing pérangan kutha sadurungé perang ana:

  • 11,133 (40.36%) Muslim
  • 8,088 (29.32%) Serbs
  • 4,334 (15.75%) Yugoslavs
  • 2,755 (9.98%) Croats
  • 1,269 liya

Populasi miturut panggonan ing Doboj:

  • Bare: 732 (62%) Serbs, 153 (13%) Yugoslavs, 135 (11%) Croats, 112 (9%) Muslims, 53 (4%) others, 1,185 total
  • Centar: 3,720 (35%) Serbs, 3,365 (31%) Muslims, 1,982 (18%) Yugoslavs, 1,236 (12%) Croats, 432 (4%) others, 10,735 total
  • Čaršija: 3,561 (72%) Muslims, 594 (12%) Yugoslavs, 303 (6%) Serbs, 195 (4%) Croats, 273 (6%) others, 4,926 total
  • Doboj Novi: 358 (48%) Muslims, 237 (32%) Serbs, 39 (5%) Yugoslavs, 7 (1%) Croats, 108 (14%) others, 749 total
  • Donji Grad: 1,879 (37%) Serbs, 1,547 (31%) Muslims, 844 (17%) Yugoslavs, 569 (11%) Croats, 196 (4%) others, 5,035 total
  • Orašje: 1,411 (66%) Muslims, 293 (14%) Serbs, 231 (11%) Yugoslavs, 111 (5%) Croats, 90 (4%) others, 2,136 total
  • Usora: 924 (33%) Serbs, 779 (28%) Muslims, 502 (18%) Croats, 491 (17%) Yugoslavs, 117 (4%) others, 2,813 total

Serbs made majority in Bare, Centar, Donji Grad and Usora, while Bosniaks made majority in Čaršija, Doboj Novi and Orašje.

Source: [1].

GladriBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Pamérangan pulitik ing Bosnia-Herzegovina