Tuduhaké menu pokok

Duinkerken[1] (Prancis Dunkerque, Walanda terkadhang ya Duinkerke, Flam Kulon Duunkerke) iku sawijining kutha (commune) ing départemèn Nord ing Prancis lor. Dunungé ana sakiwa-tengené 10 kilomèter saka pawatesan Bèlgi. Cacahé padunung kutha iki ana 91.412 wong miturut cacah jiwa taun 2016.

Duinkerken
Dunkerque
Subprefecture and commune
Palabuhan lan balé kutha Duinkerken
Palabuhan lan balé kutha Duinkerken
Gendéra Duinkerken
Gendéra
Coat of arms of Duinkerken
Coat of arms
Duinkerken kapernah ing Prancis
Duinkerken
Duinkerken
Koordhinat: 51°02′18″N 2°22′39″E / 51.0383°N 2.377500°E / 51.0383; 2.377500Koordhinat: 51°02′18″N 2°22′39″E / 51.0383°N 2.377500°E / 51.0383; 2.377500
NagaraFrance
RégionHauts-de-France
DépartemènNord
ArondisemenDuinkerken
KantonDunkerque-1 and 2, Grande-Synthe
InterkomunalitasCU Dunkerque
Pamaréntahan
 • Mayor (2014-2020) Patrice Vergriete
Laladan143.89 km2 (16.95 sq mi)
Cacah warga (2016)291,412
 • Pepadhet2,100/km2 (5,400/sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
INSEE/Kodhe pos59183 /59140, 59240, 59640
Élevasi0–17 m (0–56 ft)
(avg. 4 m or 13 ft)
1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km2 (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries. 2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Étimologi lan basa sing dienggoBesut

 
Évolusi basa ing Duinkerken

Jeneng Duinkerken iku basa Walanda dialèk Flam Kulon dun(e) 'gumuk wedhi' lan kerke 'gréja', sing bebarengan tegesé gréja ing gegumukan'.[2] Nganti tengahé abad kaping 20, kutha iki dunungé ana ing Flandria Prancis; nganti dina iki dialèk Flam lokal saka basa Walanda isih kadhangkala bisa dirungokaké, nanging akèhé wong wis padha nganggo basa Prancis.

Cathetan sukuBesut

  1. [1] lan [2]
  2. Pul, Paul Van (2007). In Flanders Flooded Fields: Before Ypres There Was Yser. Pen and Sword. k. 89. ISBN 978-1473814318. The French name of Dunkerque in fact is derived from the Flemish Duinkerke, which means 'church in the dunes'! 

Pranala njabaBesut