Edwin armstrong

Edwin Armstrong lair ing Kota New York, Amérika, tanggal 18 Dhésèmber 1890 lan tilar donya ing kutha kang uga padha ya iku ing 1 februari 1945.[1] Dhèwèké kuliah ing Universitas Columbia lan candhaké diangkat dadi guru besar babagan rekayasa listrik ing 1936.[1] Armastrong ngrencanakake sapérangan sistem lan sirkuit elektronik kang wigati banget tumrap ngrembakaning radio, ing antarané sirkuit regenerasi lan sistem penyiaran radio FM.[1]Sirkuit regenerasi, tinemu déning Armstrong ing 1912.[1] dhedhasar ketemune tabung hampa trioda lan audio (kang bisa nguwatake swara entheng) déning fisikawan Lee de Forest.[1] Panemonan iki gawé pangowahan gedhé sajeroning komunikasi radio tanpa kabel, amarga sirkuit iki bisa nguwatake sinyal radio kang ora kuwat tanpa gangguan.[1] Sirkuit iki luwih efektif tinimbang panampinan-panampinan radio liyané ing mangsa iku..[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g Ready Susanto. 2007. Ensiklopedi Tokoh Sains. Jakarta: PT. Kiblat Buku Utama. 2007 Hal. 14.