Tuduhaké menu pokok

Emil Salim (miyos ing Lahat, Sumatra Kidul, 8 Juni 1930) inggih punika salah satunggalipun tilas Mantri Indonésia.[1] Panjenenganipun naté njabat dados mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara/Mantri Nagara Penyepurnaan lan Pembersihan Aparatur Nagara ngrangkep dados Wakil Kepala Bappenas (1971-1973), Mantri Perhubungan Kabinet Pembangunan II (1973-1978), Mantri Nagara Lingkungan Hidup/Mantri Nagara Urusan Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan III (1978-1983), lan Mantri Nagara Pengawasan Pembangunan llan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan IV lan Kabinet Pembangunan V (1983-1993).[1]

Emil Salim
Emil Salim.JPG
Ketua Dewan Pertimbangan Présidhén
Wiwit linggih
25 Januari 2010
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Linggih
10 April 2007 – 20 Oktober 2009
Kang sadurungéT. B. Silalahi
Kang sawiséSri Adiningsih
[[Mantri Nagara Lingkungan Hidup Républik Indonésia]] 1
Linggih
29 Maret 1978 – 17 Maret 1993
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéBoten wonten, kalungguhan énggal
Kang sawiséSarwono Kusumaatmadja
Mantri Perhubungan Républik Indonésia 21
Linggih
28 Maret 1973 – 29 Maret 1978
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéFrans Séda
Kang sawiséRusmin Nuryadin
Mantri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara lan Reformasi Birokrasi Républik Indonésia 3
Linggih
1971 – 28 Maret 1973
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéHarsono Tjokroaminoto
Kang sawiséJ.B.Sumarlin
Rerincèn dhiri
Lair (1930-06-08) Juni 8, 1930 (umur 89)
Nèderlan Lahat, Sumatera Selatan, Hindia Nèderlan
BangsaIndonésia
AlurAgus Salim (Paman)
AlmamaterUniversitas Indonésia
AgamaIslam

Wiwit taksih rumaja Emil sampun aktif anggénipun ndhèrèk organisasi.[1] Nalika perang kamardikan panjenenganipun dipunpilih minangka Ketua Ikatan Pemuda Pelajar Indonésia (IPPI) Sumatra Kidul, lan dados Ketua Tentara Pelajar Palembang (1946-1949). Nalika taun 1949, panjenenganipun kapilih minangka Ketua IPPI Bogor lan anggota Korps Mobilisasi Pelajar Siliwangi.[1]

Emil misuwur minangka tiyang ingkang gadhah kacerdasan lan daya analisa ingkang saé, wasis anggénipun mendhet kaputusan lan arguméntasi.[2] Sasanèsipun punika, panjenenganipun kalebet tiyang ingkang argumentasi.[2] Panjenenganipun palakrami kaliyan Roosminnie Roza ing taun 1958, lan gadhah kalih putra.[2]

KarierBesut

-Tim Penasihat Ékonomi Présidhén (1966),[1] -Anggota Tim Penasihat Mantri Tenaga Kerja (1967-1968),[1] -Anggota Tim Teknis Badan Stabilitas Ékonomi (1967-1969),[1] -Dosen Seskoad lan Seskoal (1971-1973),[1] -Mantri Nagara Penyempurnaan lan Pembersihan Aparatur Nagara merangkap Wakil Kepala Bappenas (1971-1973),[1] -Mantri Perhubungan Kabinet Pembangunan II (1973-1978), -Mantri Nagara Urusan Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan III (1978-1983), -Mantri Nagara Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan IV (19 Maret 1983-22 Maret 1988) lan V (23 Maret 1988-17 Maret 1993),[1] -Mahaguru Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia (1983),[1] -Ketua Dewan Ékonomi Nasional-DEN (1999).[1]

OrganisasiBesut

-Anggota Korps Mobilisasi Pelajar Siliwangi (1950),[1] -Ketua IPPI Bogor (1949),[1] -Ketua Tentara Pelajar Palembang (1946-1949),[1] -Anggota Kehormatan Persatuan Insinyur Indonésia (1992),[1] -Ketua Tim Screening UNDP (1999),[1] -Ketua Umum Yayasan Kehati.[1]

KaryanipunBesut

-"Kembali ke Jalan Lurus", Kempalan Esai (1966-1999),[1] -"Lingkungan Hidup dan Pembangunan" (1981),[1] -"Masalah Pembangunan Ékonomi Indonésia" (1976),[1] -"Perencanaan Pembangunan dan Pemerataan Pendapatan" (1974),[1] -"Collection of Writings" (1969-1971).[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w Emil Salim dipunundhuh tanggal 29 September 2011)
  2. a b c Emil Salim dipunundhuh tanggal 29 September 2011)

Pranala njawiBesut

Emil Salim ing tokohindonesia.com