Ernest Douwes Dekker

Dr. Ernest François Eugène Douwes Dekker (misuwur kanthi asma Douwes Dekker utawi Danudirja Setiabudi; lair ing Pasuruan, Hindia-Nèderlan, 8 Oktober 1879 – pati ing Bandung, Jawa Kulon, 28 Agustus 1950 ing umur 70 taun) ya iku piyantun pajuang kamardikan lan pahlawan nasional Indonésia. Ernest ya iku piyantun kang peletak dhasar saka nasionalisme Indonésia wiwit abad ka-20, panulis ingkang kritis déning kabijakané pamarèntah panjajahan Hindia-Walanda, wartawan, aktivis pulitik, sarta penggagas jeneng "Nusantara" kanggo jeneng Hindia-Walanda kanthi merdeka. Setiabudi ya iku salah sijiné saka "Tiga Serangkai" pajuang pargerakan kamardikan Indonésia, banjur dr. Tjipto Mangoenkoesoemo lan Suwardi Suryaningrat.

Dr. Ernest François Eugène Douwes Dekker
Douwes.jpg
Lair(1879-Cithakan:NOMORBULAN-08)8 Oktober 1879
Hindia-Nèderlan Pasuruan, Hindia-Nèderlan
PatiAgustus 28, 1950(1950-08-28) (umur 70)
Indonésia Bandung, Jawa Kulon, Indonésia
PakaryanPulitikus, Wartawan, Aktivis, Penulis
BojoClara Charlotte Deije
Johanna P. Mossel
Haroemi Wanasita (Nelly Kruymel)

Uga delengenBesut

RéferènsiBesut

Pranala njabaBesut