Festival Film Indonesia 2008

FFI 2008


Film Bioskop Terbaik:
Fiksi


Penyutradaraan Terbaik:
Mouly Surya-fiksi.


Pemeran Utama Pria Terbaik:
Vino Bastian-Radit dan Jani


Pemeran Utama Wanita Terbaik:
Fahrani-Radit dan Jani

Festival Film Indonésia 2008 (dipuncekak: FFI 2008) inggih punika Festival Film Indonésia ingkang kaping 53. Malam Pucuk FFI 2008 dipunsèlènggarakakèn ing surya 12 Dhésèmber 2008 ing Gedung Sate, Bandung, Jawa Kilen. inggih punika kaping tiga Bandung dados tuan rumah, saksampunè taun 1976 lan 1985. Acara punika dipunsiarakèn kanthi langsung déning SCTV.[1]

Barkas:Kru Film Bioskop Terbaik FFI 2008.jpg
Kru Fiksi, Film Bioskop Terbaik FFI 2008

FFI 2008 dipupunikati déning 57 filem carita biyoskup (7 filem tidak memenuhi persyaratan), 36 filem dokumenter (1 filem boten menuhi persyaratan), lan 36 filem cèkak (6 filem boten menuhi persyaratan), punika ningkatakèn saking taun sadèrèngipun.[1] Sakdèrèngè malam pucuk, ing surya 28 November 2008 ing Pusat Perfileman Haji Usmar Ismail, Jakarta, dipunwontenaken Malam Wara-wara Nominasi FFI 2008.[2] FFI 2008 ugi nandai era énggal FFI kaliyan dipun-ginakaken Piala Citra berdésain énggal kanggé kawiwitan.[3]

Dewan juriBesut

Dewan juri kapérang dados tiga, punika kanggé saben kategori filem.[1]

Film biyoskupBesut

Film dokumenterBesut

Film cekakBesut

Pemenang pangaji-ajiBesut

Pemenang dipunserat kaliyan huruf tebal dipunurutaken kaawiwitan.[3] Nominasi dipunurutaken dhedhasar abjad.[2][4]

Film carita biyoskupBesut