Tuduhaké menu pokok

Galungan utawa Dungulan iku jenenge wuku kang ping sewelas. Miturut kaum tradhisional ing Bali lan Jawa, minggu iki direksa déning Bathara Kamajaya. Ing minggu iki uga tiba, dina gedhé Galungan kang dirayakake déning umat Hindhu Indonésia, mligi déning umat Hindhu Bali, ing dina Rebo Kliwon. Wong kang dilairaké sajeroning wuku iki wateké gampang nesu, rada sembrana (Basa Indonésia: gegabah), gampang tersinggung, irèn, perasaané alus lan gampang kayungyun (tresna), rejekiné apik nanging rada boros, teguh kukuh lan kuwat sikapé.

SipatBesut

Bisa agawé lega ing ati kang susah, seneng marang lelaku apik, adoh saka pagawéan ala. Mangku banyu sajeroning bokor =seneng sedekah, pengasih, sethithik rejekiné. Wit-é: Tanganan = ènthèngan, ora gelem mandheg, keras budiné, seneng marang darbèké liyan. Manuk-é: Bidho = gedhé nafsuné, murka. Bebayané: congkrah. Penangkal-é: slametan sega beras sepitrah dikukus, lawuhé daging wedhus. Dongané: Selamat pina. Candrané: peksi wonten ing luhur = yèn golèk asil kanthi nungkulaké sirah, sebab gora-goda.

Dina pasaranBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut