Tuduhaké menu pokok

Jalur Gemilang ya iku sesebutan dhumateng gendéra nasioanl Malaysia. Gendéra Malaysiandhuweni corak 14 (patbelas) garis (jalur) abang lan putih (nyebrang) kanthi amba kang padha , awalé kanthi garis abang ing sabelah ngisor kang sinebutan nglambangaké cacahé anggota ing pasekutuan 13 nagara ing pérangan plus Karajan Pasekutuan.

Gendéra Malaysia
Flag of Malaysia.svg
Informasi Umum
Jeneng NegaraMalaysia
SesebutanJalur Gemilang
ProporsiRasio gendéra 1:2
Dianggo wiwit[[]]
Desain[[]]
Disainer[[]]

Maknané

Jalur Gemilang angadahi aneka warna corak utawa karakter ya iku 14 garis (jalur)abang lan putih (melintang) kanthi omba kang padha, ing sajeroning ngadahi 13 nglambangaké cacahé nagara pérangan utawa pasekutuan, ya iku Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Pulo Pinang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor lan Terengganu

Uga delengen