Tuduhaké menu pokok
Golda Meir (1964)

Golda Meir, lair kanthi jeneng Golda Mabovitz, 3 Mèi 1898 - 8 Dhésèmber 1978), dikenal minangka Golda Meyerson wiwit taun 1917-1956, ya iku pendhiri nagara Israèl.

Meir, mengku kalungguhan minangka Mantri Tenaga Kerja, Mantri Luar Negeri, lan sabanjuré dai Perdhana Mantri Israèl kang kapapat saka 17 Maret 1969 nganti 3 Juni 1974. Miturut BBC, Golda Meir dianggep Wanita Wesi utawa Iron Lady ing Pulitik Israèl mataun taun sadurungé gelaré kanggo njuluki Margaret Thatcher.

Uga delengenBesut

RéferènsiBesut

ArtikelBesut

BiografiBesut

Pranala njabaBesut

ProfilBesut

BiografiBesut

DokumenBesut

LiyanéBesut

Didhisiki déning:
Yigal Allon - sementawis
{{{jabatan}}}
17 Maret 1969 - 3 Juni 1974
Diganti déning:
Yitzak Rabin
Didhisiki déning:
Yigal Allon - sementawis
{{{jabatan}}}
1969 - 1974
Diganti déning:
Yitzhak Rabin