Gunung Guntur inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang dumunung ing wewengkon Garut sisih kilèn, Jawa Kilen. Gunung Guntur mapan wonten ing koordinat 07 derajat 08'30" LS dan 107 derajat 20' BT.Dhuwuripun gunung Guntur inggih kirang langkung 2.249 mèter dpl. Gunung Guntur dumunung ing Kampung Dukuh, Désa Pananjung, Kacamatan Tarogong Kaler, Kabupatèn Garut, Jawa Kilen.[1]

Gunung Guntur
Gunung Guntur.jpg
Gunung Guntur dipuntingali saking kawasan pemandian Cipanas, Garut
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi2.249 m
Géografi
LocationJawa Barat, Indonésia

Ing kawasan sakitering gunung wonten sapérangan jinis alas, inggih punika hutan Dipterokarp Bukit, hutan Dipterokarp Atas, hutan Montane, lan Hutan Ericaceous atau hutan gunung.

Gunung Guntur utawi ingkang dipunwastani ugi gunung Gede gadhah satunggaling kawah ing lebetipun ingkang dipunsebat kawah guntur. Gunung guntur kalebet tipe gunung geni jinis strato ingkang gadhah titik koordinat.[2]

Jalur DakiBesut

Manawi badhé dhateng Gunung Guntur saged dipundaki saking kitha Bandung tumuju dhateng kitha Garut kanthi jarak 55 km, kanthi wekdal tempuh 2 jam. Déné jalur daki dhateng kawahipun ingkang mapan ing pucukipun gunung Guntur ingkang saged dipundaki saking kampung Citiis ing sisih kidul Gunung Guntur, kanthi wekdal dakinipun kirang langkung 3 ngantos 4 jam. Manawi badhé dhateng kampung Citiis saged dipuntuju saking kitha Garut ingkang tebihipun udakawis 3 km kanthi ngginakaken roda 4.

DhémografiBesut

Dhaerang kampung papan tilaripun warga padatanipun mapan wonten ing dhuwur 600 mèter ngantos 1000 mèter saking sak nginggiling toya laut. Dalemipun para warga sapérangan ageng mapan wonten ing sisih wétan radi kidul saha ing sisih kidul, lan sapérangan alit dumunung ing sisih wétan saha lor gunung Guntur.

Papan wisataBesut

Gunung Guntur ugi ngewrat potensi wisata ingkang ageng mliginipun sumber daya alamipun, kados ta mata air panas ing Cipanas, Taragong Garut kanthi fasilitas wonten papan kanggé siram, bèji, saha hotèl ugi sesawangan alam, bahan galian kados watu, pasir, ingkang wonten ing kampung Citiis, Cikatel saha Rancabango.Wonten ugi air terjun saha papan kanggé kemah ing nginggil kampung Citiis

sujarahBesut

Erupsi Gunung Guntur kadadosan ing taun 1847, 1843, 1841, 1840, 1836, 1834, 1835, 1833, 1832, 1832, 1829, 1828, 1827, 1825, 1818, 1816, 1815, 1809, 1807, 1803, 1800, 1780, 1777, 1690.

Uga delengenBesut

Catethan sukuBesut

  1. [1] Tentang Gunung Guntur (dipunundhuh tanggal 12 Januari 2013)
  2. [2] GUNUNG GUNTUR (dipunundhuh tanggal 12 Januari 2013)