Tuduhaké menu pokok

Hamengkubuwana VII

Sultan ing Ngayogyakarta, 1877-1921

Sri Sultan Hamengkubuwana VII utawi Radèn Mas Murtéja (miyos ing Yogyakarta, 4 Fèbruari 1839 – séda ing Yogyakarta, 30 Dhésèmber 1931 kanthi yuswa 92 taun) inggih punika ratu ingkang kaping pitu wonten ing Kraton Ngayogyakarta. Panjenenganipun jumeneng nata antawis 22 Dhésèmber 1877 - 29 Januari 1921.[1]

Hamengkubuwana VII
Sultan ing Nagari Ngayogyakarta Adiningrat
COLLECTIE TROPENMUSEUM Studioportret van Hamengku Buwana VII Sultan van Jogjakarta TMnr 60001455.jpg
Hamengkubuwana VII
Panjenengan22 Dhésèmber 1877 - 29 Januari 1921
LeluhurHamengkubuwana VI
PanerusHamengkubuwana VIII
Lair4 Fèbruari 1839
Yogyakarta
Surud30 Dhésèmber 1931
Yogyakarta

Priksani ugiBesut

RujukanBesut

  1. Ricklefs, M. C. (2001) A history of modhèren Indonésia since c.1200 Basingstoke: Palgrave. 3rd ed. ISBN 0333801008 (pbk.)


Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana VI
Raja Kasultanan Yogyakarta
1877 - 1921
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana VIII