Tuduhaké menu pokok

Pratélan ratu Mataram Anyar

Pratélan punika inggih Pratélan Ratu-Ratu Mataram Énggal utawi ugi kasebat Mataram Islam utawi Mataram II.

Ing ngandhap punika asma-asma dalem para Ratu dipunsebat mawi warsa jumenenganipun. Para raja dipunpilah miturut wangsa utawi trahipun. Sanadyan sapunika wonten sekawan trah Ratu Mataram ing Tanah Jawi, sadaya saleresipun taksih sedhèrèk.

Mataram ÉnggalBesut

KartasuraBesut

Kasunanan SurakartaBesut

Kasultanan NgayogyakartaBesut

Mangkunagaran ing SurakartaBesut

Pakualaman ing NgayogyakartaBesut

Sanès-sanèsipunBesut

Kapurih ugi kersa mriksaniBesut